SDP- ova mašinerija

Cijela istina o slučaju gradonačelnice Pleternice i političkom progonu

Autor

Direktno.hr

SDP-ova mašinerija za politički progon radi perfektno, tko se nije uključio u progon po političkom diktatu - progonit će i njega, prokušana je praksa iz bivšeg totalitarnog sustava. Tako je protiv Vlade Novaka, piše na Nacionalovim web stranicama, zamjenika Općinskog državnog odvjetnika u Požegi, početkom mjeseca podnesena je kaznena prijava jer je navodno zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti kako bi pogodovao gradonačelnici grada Pleternice Antoniji Jozić, koja je ujedno i voditeljica kampanje HDZ-a za V. izbornu jedinicu.
21.07.2015. u 11:31
Ispiši članak

Nacional je, pišu oni, dobio uvid u kaznenu prijavu u kojoj se tvrdi da je "Novak odustao od kaznenog progona Antonije Jozić, iako je nedvojbeno da je gradonačelnica Pleternice počinila kazneno djelo". U kaznenoj prijavi navodi se i da je Antonija Jozić postala prva osoba iz političkog života u Hrvatskoj na koju je primijenjena mogućnost da se odustane od kaznenog progona ako optužena osoba uplati određeni iznos u humanitarne svrhe. Državno županijsko odvjetništvo u Požegi okončalo je postupak za poreznu prevaru protiv Antonije Jozić nakon što je ona uplatila 16 tisuća kuna dvjema humanitarnim udrugama.

Cijela istina o tom slučaju objavljena je na portalu 034, pa taj tekst prenosimo u cijelosti:

Okončani su postupci na Općinskom sudu u Požegi i u Općinskom državnom odvjetništvu protiv pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić, koji su bili vođeni zbog poreznog duga nastalog poslovanjem njezinog obrta tijekom proteklih godina. Jozić je početkom godine ispunila svoje obaveze - vratila dug koji je sa zateznim kamatama iznosio oko 270.000 kuna i uplatila još 16.000 kuna u humanitarne svrhe. Prošlog tjedna dobila je rješenje Općinskog suda da je sve obaveze ispunila pa se postupak okončava, kao i od Državnog odvjetništva.

- Postupci su okončani zbog nesvrhovitosti vođenja, odnosno zato jer je porezni dug u cijelosti plaćen sa zateznom kamatom i uplatom od 16.000 u humanitarne svrhe, tako su obrazložena rješenja - odgovorila nam je gradonačelnica Jozić.

Kako je do duga uopće došlo te koliko je ovdje riječ o kriminalu, kao što su neki političari nedavno tvrdili, gradonačelnica Jozić je sada, nakon okončanja postupka, odlučila i o tome progovoriti.

- Moj pokojni otac osnovao je obrt 1965. godine i vodio ga do umirovljenja nakon čega tvrtku preuzmam ja i nastavljam s obavljanjem djelatnosti. S preuzmanjem tvrtke preuzela sam na sebe i obveze prema dobavljačima, državi te kreditnim institucijama. Nažalost, u vrijeme gospodarske krize i naša tvrtka zapada u poteškoće te ne uspijeva na vrijeme servisirati sve obveze koje smo imali što dovodi do blokade žiro-računa. Nije tajna da sam se i sama našla na listi poreznih dužnika. Porezna uprava protiv mene pokreće postupke pri Općinskom sudu zbog neplaćanja obveza prema državi, a odnosilo se na poreze, doprinose i članarine iz razloga jer sam u vrijeme blokade žiro-računa vršila plaćanja putem cesija. Plaćala sam obveze za neto plaće radnika i dobavljače kako bih održala proizvodnju i egzistenciju radnika. Nažalost, to je bio jedini način za spas tvrtke i očuvanje radnih mjesta. Početkom ove godine platila sam porezni dug u cijelosti s obračunatim zakonskim zateznim kamatama te su postupci, zbog nesvrhovitosti vođenja istih, obustavljeni, a nakon što sam platila i 16.000 kuna u humanitarne svrhe - pojašnjava Jozić.

- Iako je cijeli postupak za mene, kao javnu osobu, i moju obitelj bio neugodan, u konačnici osjećam zadovoljstvo što je sve iza nas, a ponajviše zato što sam očuvala radna mjesta, nastavak poslovanja, a i platila obvezu prema državi. Tvrtka danas radi, redovito podmiruje svoje obveze prema državi, dobavljačima, a u budućnosti, nadam se i mogućnostima za otvaranje novih radnih mjesta što nam je svima itekako potrebno - dodaje.

Obrt je u međuvremenu zatvorila, a sukladno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa za tvrtku "Postea d.o.o." je upravljačka prava prenijela na drugu osobu. Direktor tvrtke je njen suprug koji vodi kompletno poslovanje tvrtke.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.