kadrovske odluke

Brojna razrješenja i imenovanja na zatvorenom dijelu sjednice Vlade

Autor

rj

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara i to  Vijeća za opće poslove u formatu ministara kohezije (GAC – Cohesion) koje će se održati 12. travnja 2018. godine, Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 16. travnja, Vijeća za vanjske poslove (FAC), 16. travnja te Vijeća za opće poslove (GAC) koje se održava  17. travnja 2018. godine.                   

10.04.2018. u 21:05
Ispiši članak

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Europskoga vijeća i Vijeća ministara, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju.  

Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska.

Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.    

Prihvaćen je prijedlog odluke o izmjenama Odluke o donošenju ustroja Obalne straže Republike Hrvatske. Točka je klasificirana stupnjem tajnosti „tajno“, stoga je nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti.

Vlada je donijela odluku o provođenju mjera osiguranja i zaštite. Točka je označena stupnjem tajnosti „povjerljivo“ pa je nismo u mogućnosti objaviti.        

Vlada je usvojila pregled zakonskih i podzakonskih  prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na sljedećim poveznicama: 
Zakonski prijedlozi - https://bit.ly/2qlaT3r
Podzakonski prijedlozi - https://bit.ly/2qkqU9I

Vlada je donijela i neke kadrovske odluke:

Skupštinama strateških trgovačkih društava Vlada je predložila imenovanje, odnosno izbor članova nadzornih odbora, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, kako slijedi.

Skupštini društva APIS IT d.o.o. za članicu Nadzornog odbora predložena je Gordana Marić.

Skupštini društva PLOVPUT d.o.o. za članove Nadzornog odbora predloženi su Ante Bašić i  Suzana Audić Vuletić.

Za članove Nadzornog odbora Jadrolinije, Vlada je predložila dr. sc. Milu Perića, Mirtu Lozančić i prof. dr. sc. Damira Zeca.

Skupštini Hrvatske lutrije d.o.o. predloženi su  za članove Nadzornog odbora Ivana Ravlić Ivanović i dr. sc. Hrvoje Šimović. 

Vlada je predložila skupštini Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. izbor Ante Gudelja, Zdravka Janića, Miljenka Radnića i Sandu Šimić Petrinjak za članove Nadzornog odbora.

Skupštini Autoceste Rijeka-Zagreb d.d., Vlada je predložila izbor Josipa Ostrogovića i dr. sc. Marka Šoštarića za članove Nadzornog odbora.

Skupštini Narodnih novina d.d. za članove Nadzornog odbora Vlada je predložila Roberta Blažinovića i Kristinu Šulj. 

Vlada je nadzornim odborima, odnosno skupštinama strateških trgovačkih društava predložila imenovanje,  odnosno izbor predsjednika uprava i članova uprava - direktora, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a temeljem postupka po objavljenom javnom natječaju.

Vladu Bagarića Vlada je predložila za imenovanje direktorom Hrvatske  kontrole zračne plovidbe d.o.o. 

Vlada je predložila opoziv i istodobno imenovanje Tomislava Palalića za člana Uprave – direktora Zračne luke Rijeka d.o.o. 

Mr. sc. Ivica Nekić predložen je za predsjednika Uprave, a Milan Knežević za člana Uprave Agencije Alan d.o.o. 

Ivanu Gudelj Tičak, Vlada je predložila za članicu Uprave APIS IT d.o.o.
Miro Škrgatić predložen je za predsjednika Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb d.d., a Tomislav Tkalčić za člana Uprave u tome društvu. 

Zbog isteka mandata, razriješen je dio dosadašnjih članova, te je imenovan dio novih članova Odbora za standarde financijskog izvještavanja kao predstavnika stručnjaka iz područja financija, računovodstva ili revizije.

Razriješeni su: dr. sc. Tamara Cirkveni Filipović, Željko Faber, prof. dr. sc. Danimir Gulin, Ivana Matovina, Ivica Smiljan, prof. dr. sc. Stjepan Tadijančević, prof. dr. sc. Lajoš Žager i Josip Lozančić.

Imenovani su: dr. sc. Tamara Cirkveni Filipović, Željko Faber, prof. dr. sc. Danimir Gulin, Ivica Smiljan, prof. dr. sc. Lajoš Žager, Marijana Herceg, Ivana Ravlić Ivanović i Zvonimir Madunić.

Vlada je, zbog isteka mandata, donijela prijedlog odluke o razrješenju ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka Ante Rajkovače s danom 11. travnja 2018. godine i, istodobno,  o njegovom imenovanju ravnateljem Agencije za zaštitu osobnih podataka te ih  uputila u Hrvatski sabor na donošenje. 

Mr. sc. Alenka Košiša Čičin-Šain imenovana je zamjenicom direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.