Demanti

Bivša djelatnica veleposlanstva SAD-a o tekstu o Pupovčevim bankomatima

Autor

Direktno.hr

Portal Direktno u ožujku je objavio tekst o Metki Jelenc, kao visoko pozicioniranoj djelatnici koja je u ambasadi SAD-a, pripremala i prevodila bilten Srpskog narodnog vijeća te je taj pamflet uređivala zajedno s djelatnicima SNV-a, dok je istodobno bila zaposlena u veleposlanstvu. Na ove tvrdnje, oštro je reagirala Metka Jelenc odbacujući ih kao neistinite.

17.04.2017. u 15:20
Ispiši članak

U demantiju, koji je poslala putem svoje punomoćnice, navodi da su joj iznesene neistine na njezin račun, uzrokovale značajnu štetu časti, ugledu i profesionalnom integritetu.   

"Suprotno vašim tvrdnjama, Metka Jelenc u veleposlanstvu SAD-a nije zaposlena od srpnja 2014. godine. Od tada je tražila stalni posao i paraleleno radi kao neovisna prevoditeljica, i u tom svojstvu surađuje s različitim organizacijama. Njena suradnja sa Srpskim narodnim vijećem započela je tek  2015. godine, nakon prestanka radnog odnosa u američkom veleposlanstvu", navodi se u demantiju punomoćnice prozvane Jelenc.

U prilog neistinitosti objavljenih tvrdnji na portalu Direktno, punomoćnica navodi izjavu američkog veleposlanstva u kojoj se izričito navodi kako Metka Jelenc od 2014. godine više nije njihova zaposlenica.

U demantiju Metke Jelenc posebice se naglašava:

"Moja uloga u izradi biltena Srpskog narodnog vijeća, kao i drugih tekstova za potrebe SNV-a, bila je isključivo prevoditeljska te ni na koji način nisam sudjelovala u kreiranju, pripremanju ili uređivanju njiohvog sadržaja".

Poručuje da će svako daljnje iznošenje neistinitih informacija na svoj račun smatrati namjernim nanošenjem šteti časti i ugledu zbog čega će biti prisiljena pokrenuti odgovarajuće postupke pred nadležnim tijelima. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.