daruvarski dogradonačelnik

BITKA ZA DARUVARSKE TOPLICE Medak (HDZ) optužio Damira Bajsa za političko uhljebljivanje

Autor

mn

Ravnatelj Daruvarskih toplica i daruvarski dogradonačelnik Marcel Medak (HDZ) optužio je u nedjelju bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa (nezavisni) da ga s mjesta ravnatelja smjenjuje iz političkih razloga kako bi "politički uhljebio" novu ravnateljicu te novcem Daruvarskih toplica spašavao proračun Bjelovarsko-bilogorske županije.

12.11.2017. u 13:32
Ispiši članak

Na konferenciji za novinare u vijećnici Grada Daruvara sudjelovao je i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček (HDZ) koji je izrazio zabrinutost zbog odluke župana jer smatra da bi mogla ozbiljno ugroziti daljnji turistički razvoj Daruvara.

“Za vrijeme dva mandata gospodina Medaka investirano je 40 milijuna kuna bez kreditnog zaduženja, a on je član više hrvatskih i međunarodnih stručnih tijela te uživa povjerenje ministra turizma. Osim političke smjene, tu je i 12 milijuna kuna prenesenog viška prihoda iz prethodnih razdoblja koje je na raspolaganju Daruvarskim toplicama za koje se bojimo da neće biti investirano u daljnji razvoj, nego na neke druge potrebe”, naglasio je Lneniček.

Gradonačelnik je podsjetio da su na ovogodišnjim Danima turizma u Malom Lošinju Daruvarske toplice osvojile prvo mjesto u kategoriji Lječilišta — Spa u konkurenciji devet nominiranih ustanova, da bi se nakon tjedan dana smijenio ravnatelj.

Napomenuo je i kako je Medak po struci specijalist zdravstvenog turizma, ali i predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma, tajnik klastera Termi RH, član Vijeća HTZ i član izvršnog odbora EHTTA, udruženja europskih termalnih gradova.

Ravnatelj Medak istaknuo je, među ostalim, da je kao ravnatelj čitavo vrijeme zagovarao kontinuiranu nabavu nove medicinske opreme u konzultacijama s liječnicima, medicinskim sestrama i fizioterapeutima, kao i obveznu edukaciju i praćenje trendova u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji koju su korisnici usluga prepoznali.

“Korisnici su Daruvarske toplice pozicionirali u sam vrh Specijalnih bolnica u Hrvatskoj, što potvrđuju pozitivni financijski pokazatelji poslovanja tijekom svih osam godina u zadnja dva mandata, kao i prosječna godišnja popunjenost svih smještajnih kapaciteta u iznosu od 80 posto”, naglasio je Medak dodavši kako su Daruvarske toplice jedina hrvatska zdravstvena ustanova koja je kategorizirana s tri zvjezdice.

Upravno vijeće Daruvarskih toplica na sjednici održanoj 2. studenoga većinom glasova, nakon provedenog javnog natječaja, donijelo je odluku da se za ravnateljicu u novom mandatu 2017.-2021. godina izabere Mira Zakora, dipl.oec., dosadašnja ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Područna služba Bjelovar.

„Nova ravnateljica na novu dužnost stupit će 2. prosinca 2017. godine jer dosadašnjem ravnatelju Marcelu Medaku, univ.spec.oec., ističe mandat 1. prosinca 2017. godine“, priopćili su iz Upravnog vijeća Daruvarskih toplica nakon održane sjednice.

Nedugo nakon održane konferencije za medije putem priopćenja se oglasila i prozvana Mira Zakora.

"Iznenađena sam i duboko povrijeđena izjavama aktualnog ravnatelja Daruvarskih toplica koji me nazvao osobom u poznim godinama pred mirovinu, osobom bez ikakvog iskustva i znanja u struci i osobom koja ne želi putovati u Bjelovar na radno mjesto te osobom koja želi samo dočekati sigurnu mirovinu.

Takve izjave shvaćam kao izjave koje govore, da sam stara i nesposobna za rad, da ne znam raditi, da kao žena ne mogu obavljati dužnost ravnateljice i u konačnici, da nemam znanje u struci što je nevjerojatno podcjenjivački i  neprimjereni način javne komunikacije od jednog akademskog intelektualca i političara širokih pogleda.

Samim time gospodin Marcel Medak povrijedio me je i na osnovni spola, moje dobi, stručnosti i sposobnosti i očekujem javnu ispriku.

Za razliku od gospodina Marcela Medak ja sam apolitična - nisam članica političke stranke. Kako ravnatelju ističe mandat, javila sam se na javni natječaj sa svom pravovaljanom dokumentacijom kojom sam dokazala veliko iskustvo u struci, u rukovođenju i organizaciji kako u privatnom tako i u javnom sektoru. Moram napomenuti, da upravo dolazim iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te kao voditeljica Područne službe Bjelovar i kao žena imala sam puno povjerenje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje čemu u prilog ide moje višegodišnje radno iskustvo na tome mjestu i ovim putem osobito zahvaljujem se na tom povjerenju i stečenom iskustvu. Daruvarske toplice Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju je do sada bila moja ugovorna ustanova koju HZZO financira kao zdravstvenu ustanovu te prati i nadzire njezin rad.

S druge strane želim se ovim putem osobno zahvaliti i Upravnom vijeću Daruvarskih toplica na ukazanom povjerenju prilikom mog izbora i imenovanja na mjesto nove ravnateljice Daruvarskih toplica i moram odmah naglasiti kako sam spremna svu svoju snagu i znanje uložiti u rast i razvoj Daruvarskih toplica", navodi se u priopćenju.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.