Zdravlje

Best Doctors Plus: Najboljim liječnicima onda kada je najteže

Autor

Direktno.hr

Tko za sebe i članove svoje obitelji ne želi liječenje u zemljama koje imaju više iskustva i primjenjuju najbolje metode liječenja? Croatia zdravstveno osiguranje je na hrvatskom tržištu ponudila zdravstveno osiguranje koje omogućuje upravo to - pristup najboljim svjetskim liječnicima i najboljim svjetskim klinikama
29.05.2015. u 08:50
Ispiši članak

Liječenje u zemljama koje imaju bolji zdravstveni sustav od našega, kod liječnika koji imaju više iskustva ili primjenjuju bolje metode liječenja od onih koje se koriste u Hrvatskoj, često je nedostižno. Na hrvatskom tržištu ponuđen je proizvod zdravstvenog osiguranja koji omogućuje upravo to - pristup najboljim svjetskim liječnicima.

Best Doctors Plus je zdravstveno osiguranje koje nudi drugo liječničko mišljenje i liječenje u inozemstvu. Visina premija ovog programa ovisi o dobi osiguranika te se kreće od 78 eura godišnje za djecu do 190,8 eura godišnje za odrasle. U slučaju pojave bolesti, posebno ukoliko se radi o ozbiljnijoj bolesti otvara se cijeli niz pitanja. Najčešće je da li je dijagnoza ispravno postavljena, koji je najbolji način liječenja i gdje se liječenje može provesti.

Best Doctors Plus zdravstveno osiguranje omogućuje osiguranicima iz Hrvatske da u slučaju bolesti dobiju odgovore najboljih svjetskih liječnika upravo na ta pitanja. Best Doctors organizira prijevod medicinske dokumentacije pacijenta i izradu mišljenja liječnika iz baze Best Doctors koje uključuje potvrdu ili izmjenu postavljene dijagnoze te preporuku najbolje metode liječenja bolesti.
- Čak 15 posto postavljenih dijagnoza u razvijenim zemljama svijeta je pogrešno, a kod djece je taj postotak i veći. Nakon zaprimanja drugog liječničkog mišljenja Best Doctors, osiguranik može biti siguran da ima ispravno postavljenu dijagnozu kao i preporuku optimalne metode liječenja s obzirom na dijagnozu, opće stanje i stadij bolesti, tvrdi Mario Bagat, direktor Službe za osigurateljne i medicinske poslove u Croatia zdravstvenom osiguranju.

Ukoliko osiguranik boluje od karcinoma te je potrebno liječiti karcinom ili boluje od neke druge bolesti koja zahtjeva operaciju mozga i leđne moždine, zamjenu ili reparaciju srčanog zaliska, premoštenje koronarnih arterija ili mu je potrebna transplantacija organa ili koštane srži, Best Doctors organizira i pokriva cjelokupne troškove takvog liječenja i to u najboljim svjetskim klinikama. Pokriveni su cjelokupni troškovi liječenja kao i troškovi putovanja, smještaja u inozemstvu za osiguranika i osobu u pratnji do ukupno iznosa troška od 1 milijun eura godišnje, odnosno do ukupnog iznosa od 2 milijuna eura za vrijeme trajanja osiguranja. Best Doctors predlaže osiguraniku tri renomirane svjetske klinike koje su predložene kao najbolje svjetske klinike za liječenje njegove bolesti, a osiguranik sam bira u kojoj od njih će provesti liječenje.

Tko se može osigurati?

Best Doctors PLUS zdravstveno osiguranje namijenjeno je osobama svih dobnih skupina. Osigurati se mogu djeca od 31. dana života do 18. godine života, odrasli od 19. do 65. godine života, koji osiguranje mogu produžavati do navršene 85. godine života. Naime, osiguranje se sklapa na godinu dana te se automatski produžava na slijedeću godinu sve dok osiguranik ne odluči da ne želi više produžiti osiguranje.
Da bi osoba ušla u osiguranje potrebno je ispuniti zdravstveni upitnik kojim potvrđuje da u trenutku sklapanja osiguranja, odnosno 10 godina prije sklapanja osiguranja nije bolovala od bolesti koje su u pokriću osiguranja. To znači da u posljednjih 10 godina osoba nije bolovala od karcinoma, niti imala operacije na mozgu, nije srčani bolesnik niti dijabetičar odnosno nije imala transplantaciju. Visok krvni tlak i visoke masnoće u krvi nisu u isključenju, odnosno ukoliko osoba boluje od tih bolesti može sklopiti Best Doctors osiguranja, napominje Bagat.
Pravovremena i ispravna dijagnoza bolesti, a nakon toga izbor optimalne metode liječenja te najbolja izvedba liječenja u vrhunskim klinikama svakako će pridonijeti ishodu liječenja. Best Doctors je idealan proizvod za one koji žele kontrolirati bolest i osigurati da dobiju najbolju moguću skrb ukoliko se bolest pojavi.

Detaljnije informacije o programu možete zatražiti na besplatnom info telefonu 0800 55 10 i na Internet stranicama www.czo.hr

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.