Salapić HDSSB

Ankete ne doživljavamo kao poraz, imamo druge informacije s terena

Autor

Direktno.hr

U stožeru HDSSB i nakon objave prvih izlaznih anketa prema kojima osvajaju samo dva mandata, ne pomišljaju na poraz.
08.11.2015. u 20:03
Ispiši članak

Josip Salapić kaže da je stranka, suprotno anketama, dobila puno više glasova u četvrtoj i petoj jedinici.

''HDSSB će imati važnu ulogu u Hrvatskom saboru. Očekujemo da se zadrži naš klub zastupnika. Dobro ćemo procijeniti kakva je naša buduća uloga'', rekao je Salapić te dodao kako su ove ankete pokazale da je hrvatski narod odlučio kako su potrebne promjene.

Na pitanje novinarke Nove TV tko je bliži stranci od dva vodeća bloka, Salapić je odgovorio kako su HDSSB-u kao i do sada najbliži birači.

''Najbliži nam je naš Slavnije i Baranje. Svi su se do sada ponašali maćehinski, mi ćemo nakon ove noći odlikuje dobro razmisliti što od nas očekuju birači'', rekao je Salpić.

Dodao je kako izlazne ankete ne doživljavaju kao poraz.

''Ovo su izlazne ankete, važna je izborna noć. Glasovi koje očekujemo tijekom večeri mogu uvelike promijeniti situaciju, imamo druge informacije s terena, želimo pričekati sve rezultate, naši birači prepoznaju stranku'', zaključio je Salapić. 

HDSSB očekuje da će imati klub zastupnika u Saboru

Iako im rezultati izlaznih anketa predviđaju samo dva saborska mandata, u HDSSB-u su u nedjelju navečer, nakon zatvaranja birališta izrazili uvjerenje da će im konačni rezultati omogućiti formiranje kluba zastupnika u novome sazivu Hrvatskoga sabora.

Nakon objave izlaznih anketa zamjenik predsjednika HDSSB-a, Karlo Šatvar, izjavio je novinarima u izbornom stožeru u Osijeku da stranka, osim izlaznih anketa dobija i svoje rezultate s terena, na temelju kojih je siguran da će HDSSB i dalje imati svoj zastupnički klub u Saboru, čime će pokazati kontinutiet i snagu svoje politike.

Ocijenio je da su i u ranijim izbornim ciklusima izlazne ankete predviđale slabije rezultate HDSSB-u.
Šatvar je odbacio nagađanja da je stranka podbacila u 5. izbornoj jedinici, u kojoj se kandidirao predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, kazavši da se, prema izlaznim anketama, rezultat kreće oko pet posto glasova. Vjeruje da će konačan rezultat omogućiti jedan zastupnički mandat i u toj izbornoj jedinici.
Ponovio je da će HDSSB nakon proglašenja službenih rezultata razgovarati s osobom kojoj će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastav nove Vlade, ali samo u obliku tehničke potpore.
I HDSSB-ov kandidat s liste u 4. izbornoj jedinici, Josip Salapić, kazao je da stranka minimalno očekuje klub zastupnika u Saboru. Također je podsjetio da su i na proteklim izborima izlazne ankete HDSSB-u predviđale slabije rezultate od onih koji su u konačnici ostvareni.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.