Home

 (photo: YouTube screenshot)
Izvor slike: YouTube screenshot
negdje u savudrijskoj vali

VIDEO Prisjećamo se 'Malog Kekeca' i slovenskih prijetnji Hrvatima

'Tukaj je hitra patrolna lađa 'Mali Kekec', najveće slovensko bojno plovilo', kultne su riječi zapovjednika  istog, kapetana Janeza Ibrahimoviča, koji je  negdje u Savudrijskoj vali zaprijetio Hrvatima

Slovenski parlament trebao bi danas  raspravljati o spremnosti svoje vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom. 

Tim povodom predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković okupit će predstavnike parlamentarnih stranaka, a mi ćemo iskoristiti priliku da se prisjetimo legendarnog 'Malog Kekeca', kojim su Slovenci čuvali Savudrijsku valu.

"Tukaj je hitra patrolna lađa 'Mali Kekec', najveće slovensko bojno plovilo", kultne su riječi zapovjednika  istog, kapetana Janeza Ibrahimoviča, koji je  negdje u Savudrijskoj vali zaprijetio Hrvatima.

"Glede toga, savjetujemo vam da vi skrenete kurs za 13 stupnjeva sjevernije. Ponavljam, vi skrenite kurs 13 stupnjeva sjevernije", odgovorio mu je muški glas s hrvatske strane.

Uslijedilo je novo upozorenje s 'Kekeca', da se nalaze u slovenskim teritorijalnim vodama, ali unatoč prijetnjama da je brod kojim zapovijeda opremljen teškim naoružanjem, Ibrahimovič nije uspio uplašiti sugovornika s druge strane jer se zapravo radilo o svjetioničaru na rtu Savudrija.

Svjestan da bi se 'Mali Kekec' mogao zabiti u kopno, odustao je od nagovaranja Ibrahimovića i rekao mu:

"Napravite što hoćete."

1506288082 - 24.09.2017 23:21:22