Home

epa05584442 Young women in wheelchairs and their partners perform at the beauty contest for disabled people in wheelchairs, the 'Miss Independence 2016' in Moscow, Russia, 13 October 2016. Nine participants took part at the final of the the beauty contest for disabled people with wheelchairs. Russia has more than 13 million disabled people and 600 thousand of them use wheelchair in their daily life.  EPA/SERGEI ILNITSKY (photo: epa)
Izvor slike: epa
akcija zelenih

U Njemačkoj 'Seks na recept' za bolesne i nemoćne?

Te bi osobe morale dokazati da im je seks bio medicinski potreban i da seksualne radnike nisu mogli posjetiti i platiti na neki drugi način

Glasnogovornica njemačkih Zelenih predložila je da se teško bolesnim ili nemoćnim osobama iz proračuna vrati novac koji su dali za seks, piše u ponedjeljak BBC.

Te bi osobe morale dokazati da im je seks bio medicinski potreban i da seksualne radnike nisu mogli posjetiti i platiti na neki drugi način.


Zastupnica Elisabeth Scharfenberg rekla je listu Welt am Sonntag kako "može zamisliti" da lokalne vlasti daju novac za "seksualnu pripomoć".

Prostitucija u Njemačkoj legalna je od 2002.

List piše da sve više seksualnih radnika nudi usluge po domovima za starije i nemoćne. Savjetnik za spolni život u jednom takvom domu kaže da bi prostitutke bile "blagoslov" za neke pacijente.

U Nizozemskoj je već moguće tražiti od zdravstvenog osiguranja novac za seksualne usluge.

Zeleni, koji u Njemačkoj imaju najveći politički utjecaj u odnosu na druge europske zemlje, osvojili su 2011. mjesto u koalicijskoj vladi savezne države Baden-Wuerttemberg.

Na prošlim saveznim izborima osvojili su osam posto glasova, navodi BBC.

1498745936 - 29.06.2017 16:18:56