Home

 (photo: fah)
Izvor slike: fah
Val vrućine

STIŽE NOVI TOPLINSKI VAL Evo što nas očekuje

Do kraja ljeta vrlo vjerojatno uz još toplinskih valova. Oborina će u cijeloj zemlji vjerojatnije biti manje od prosjeka, očekuju nas idugotrajne suše

Nakon nekoliko dana osvježenja stiže nam još jedan toplinski val. Od srijede počinje novi i snažniji toplinski val koji će trajati najmanje šest dana. Tjedan će na kopnu biti pretežno sunčan uz malu do umjerenu naoblaku. Povremeno će biti pljuskova i grmljavine, koji će zbog velike vrućine lokalno biti jače izraženi pa ponovno može biti jačih nevremena i tuče!

Već sutra idemo malo preko 30 °C, a u srijedu do 33, 34 °C. S obzirom na prosječne vrijednosti za ovo doba godine, to znači da od srijede ulazimo u toplinski val! Kako stvari stoje, on će potrajati najmanje šest dana, do početka idućeg tjedna. Vrhunac neugodne vrućine i sparine očekujemo između četvrtka i ponedjeljka kada bi temperatura ponegdje mogla prijeći 35 °C!, piše RTL. 

Na Jadranu se nastavlja stabilno, sunčano i većinom suho razdoblje. Temperatura će svakim danom rasti tako da će od četvrtka pa najmanje do kraja tjedna posvuda biti vrlo vruće. Na obali će uglavnom biti između 32 i 34 °C, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije i nekoliko stupnjeva više.

Ipak, veći dio tjedna dominirat će slab do umjeren maestral, vjetar koji po svojoj prirodi rashlađuje obalu. Dapače, mnogi su gradovi i mjesta na Jadranu građeni tako da su im ulice otvorene ugodnom učinku ovog vjetra pa će situacija s vrućinom biti nešto podnošljivija nego na kopnu.

Do kraja ljeta vrlo vjerojatno uz još toplinskih valova. Oborina će u cijeloj zemlji vjerojatnije biti manje od prosjeka, tako da Hrvatsku, a najviše i Dalmaciju očekuju dugotrajne suše.

1506339920 - 25.09.2017 13:45:20