Home

 (photo: Fb)
Izvor slike: Fb
prvi dan proljeća

Rođendan književnika: 'Proljeće s Vučetićem' u Veloj Luci na Korčuli

Za svoj književni rad dobio je mnoga priznanja kao što su Nagrada Društva književnika Hrvatske i Nagrada "Vladimir Nazor" za životno djelo

Narodna knjižnica "Šime Vučetić" u Veloj Luci i Centar za kulturu Vela Luka obilježavaju rođendan akademika Šime Vučetića, hrvatskog književnika, rođenog u Veloj Luci na otoku Korčuli 21. ožujka 1909. godine.

Narodna knjižnica „Šime Vučetić“ i ove godine organizirala je manifestaciju sa ciljem popularizacije njegovog književnog opusa. Tom prilikom za sve osnovce i srednjoškolce u Veloj Luci raspisala je literarni i likovni nagradni natječaj na temu „Biti sam“.

Narodna knjižnica "Šime Vučetić" i Centar za kulturu Vela Luka pozivaju Vas na još jedno „Proljeće s Vučetićem“ tematike Sam čovjek u utorak, 21.03.2017.

Program obilježavanja rođendana akademika:
17:00 sati - polaganja vijenca na spomen-ploču i grob Šime Vučetića
19:00 sati - motiv samoće u djelima Šime Vučetića
               - nagradni natječaj na temu „Biti sam“ - proglašenje najboljih radova učenika Osnovne i Srednje škole Vela Luka

Šime Vučetić bio je pjesnik, esejist, književni povjesničar i kritičar. Za svoj književni rad dobio je mnoga priznanja kao što su Nagrada Društva književnika Hrvatske i Nagrada "Vladimir Nazor" za životno djelo. Umro je u Zagrebu 28. srpnja 1987.g., a sahranjen je u Veloj Luci.

1506260664 - 24.09.2017 15:44:24