Home

 (photo: Screenshot)
Izvor slike: Screenshot
hrvatsko društvo skladatelja

Posljednji ispraćaj Zvonka Špišića održat će se u ponedjeljak na Mirogoju

Legendarni skladatelj, kantautor, pjesnik i slikar, jedna od ikona zagrebačke glazbe i kulture preminuo je 16. svibnja nakon duge bolesti

Posljednji ispraćaj Zvonka Špišića bit će u ponedjeljak, 22. svibnja u 15:50 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj. Komemoracija će se održati istoga dana u kazalištu Komedija u 13:30 sati, navodi se u priopćenju Hrvatskog društva skladatelja.

Legendarni skladatelj, kantautor, pjesnik i slikar, jedna od ikona zagrebačke glazbe i kulture preminuo je 16. svibnja nakon duge bolesti, u 81. godini života.

Malo je hrvatskih skladatelja iza kojih ostaju toliko pamtljive i popularne pjesme kao iza Zvonka Špišića: 'Milioner', 'Kockar', 'Bicikl', 'Barbara', 'Suza za zagorske brege', 'Trešnjevačka balada' i brojne druge bez kojih su, desetljećima nakon njihovih nastanaka, nezamislivi radijski programi, koncerti i priredbe evergreena pa i svadbe, proslave i pučke svečanosti. 

Svojim tekstovima i majstorskom glazbom ovaj samouki umjetnik ostavio je neizbrisiv trag u popularnoj umjetnosti ali i općoj hrvatskoj kulturi.

Opširnije o njegovom životu možete pročitati OVDJE.

1506034552 - 22.09.2017 00:55:52