Home

 (photo: YouTube screenshot/direktno.hr)
Izvor slike: YouTube screenshot/direktno.hr
video

Oni su pjevali ustaške pjesme, a nitko ih ne osuđuje! Naprotiv...

I dok se Thompsonu, čije pjesme promiču ljubav prema Bogu i Hrvatskoj, zabranjuju nastupi, internetom kruže snimke nekih drugih izvođača dok pjevaju pjesme koje se povezuje s ustaštvom

Prema već viđenom scenariju, pod pritiskom određenih tzv. antifašističkih udruga na lokalne vlasti i policiju, nakon Austrije, domoljubu i pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu onemogućen je nastup i u Sloveniji.

Razlog? Iako je Thompson više puta demantirao pjevanje pjesme 'Jasenovac i Gradiška stara' te izjavio kako ni on ni njegove pjesme nemaju veze s ustašama i fašizmom, već u njima promiče obiteljske vrijednosti, ljubav prema Bogu i domovini, navedene udruge tvrde suprotno. Ako mu već zbog toga ne mogu zabraniti nastupe, policija tada izmišlja različite izgovore, samo da se koncerti ne održe.

Zanimljivo, kada su u pitanju nastupi drugih hrvatskih izvođača (Mladena Grdovića, Dražena Zečića, Zlatka Pejakovića, Jasmina Stavrosa, Joleta...) koji su tijekom karijera pjevali ustaške i pjesme koje se povezuju s ustaštvom i to ne skrivaju, već se snimke mogu vidjeti na YouTubeu, njih nitko ne osuđuje i njima nitko ništa ne zabranjuje. 

Naprotiv, mainstream mediji često ih nazivaju vrhunskim zabavljačima, majstorima štimunga i sličnim biranim riječima.

Da u Hrvatskoj, a i šire, očito vrijede dvostruki kriteriji pokazuju i primjeri ljevičarskih političara poput bivših ministara Freda Matića i Ante Kotromanovića koji su također javno pjevali ustaške pjesme, ali i govori bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.


Za razliku od Thompsona, kojeg zbog njegovog domoljublja proglašavaju ustašom i fašistom, sve druge nazivaju tzv. antifašistima. 

Ako takvi 'antifašisti' odlučuju o zabranama, nije niti čudno da Thompson ne smije više nastupati izvan Hrvatske, kada ni u nekim dijelovima Hrvatske poput Pule također nije dobrodošao.

 

1506034448 - 22.09.2017 00:54:08