Home

 (photo: fah)
Izvor slike: fah
HRVATSKA POŠTA

Od sutra u optjecaju nova marka;posvećena Međunarodnom danu poezije

Nominalna vrijednost poštanske marke "Međunarodni dan poezije" je 2,80 kuna, a naklada iznosi 100 tisuća primjeraka, priopćeno je iz Hrvatske pošte 

U povodu Međunarodnog dana poezije, Hrvatska pošta će 21. ožujka u optjecaj pustiti komercijalnu poštansku marku s motivom drva poezije, koju je dizajnirala Ivona Đogić Đurić.

 Nominalna vrijednost poštanske marke "Međunarodni dan poezije" je 2,80 kuna, a naklada iznosi 100 tisuća primjeraka, priopćeno je u ponedjeljak iz Hrvatske pošte. 

 UNESCO je 1999. proglasio Međunarodni dan poezije, koji se od tada obilježava svakog 21. ožujka s ciljem promicanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije u cijelome svijetu.

 Prvoga dana puštanja u optjecaj te poštanske marke, korisnici će 21. ožujka moći slati razglednice - svi koji taj dan posjete poštanske urede Hrvatske pošte dobit će na dar prigodne razglednice, a oni koji odluče na njih zapisati stihove ili lijepe želje i poštansku marku "Međunarodni dan poezije".

 "Cilj projekta je istaknuti važnost poezije u današnjem svijetu te pokazati kako poezija može učiniti svijet ljepšim", ističe se u priopćenju. 

 "Tom markom brend Julius Meinl želi dodatno proširiti svjesnost o ovom danu, važnosti postojanja pjesnika i poezije te potaknuti i inspirirati ljude diljem Hrvatske na izražavanje, pisanje i dijeljenje emocija u obliku stihova", dodaje se.

 Marka je izdana u arku od 10 maraka s 10 privjesaka, a Hrvatska pošta izdat će i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

1503303679 - 21.08.2017 10:21:19