Home

 (photo: RTL televizija)
Izvor slike: RTL televizija
Tri, dva, jedan – kuhaj!

Natjecatelje očekuje iznenađenje: Ocjenjivat će ih potpuni stranci

Svaki par će imati 75 minuta vremena da pripremi jelovnik od tri slijeda, s naznakom da sva tri slijeda moraju biti gotova u isto vrijeme

U večerašnjoj epizodi nema ispadanja, no to ne znači da natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' mogu olako shvatiti svoj novi zadatak, koji će ocjenjivati potpuni stranci.

Naime, natjecatelji će kuhati prema receptima članova žirija, a ocjenjivat će ih ljudi koji dolaze kao gosti njihovih malih 'restorana'.

U novoj epizodi šest parova pripremat će tri jela koja se poslužuju u restoranima diljem Hrvatske, a čije su recepte pripremili članovi žirija, Tomislav Špiček, Ivan Pažanin i Žakline Troskot.

No, ovaj put žiri neće imati ocjenjivačku ulogu, već onu mentorsku. I dok će oni natjecateljima dijeliti savjete i na vrijeme ukazivati na moguće pogreške, predjela, glavna jela i deserte ocjenjivat će gosti! Dvadeset četiri potpuna stranca posjetit će set showa koji je za ovu prigodu uređen kao mali restoran.

Za potrebe ovog zadatka natjecatelji će se podijeliti u dva tima – Moira i Zdravko, Arsen i Željan te Natali i Hrvoje odlučili su biti u timu mentora Ivana Pažanina, dok su Martin i Kristijan, Sanja i Morena te Kristina i Ozana u timu mentora Tomislava Špičeka. Svaki par će imati 75 minuta vremena da pripremi jelovnik od tri slijeda, s naznakom da sva tri slijeda moraju biti gotova u isto vrijeme.

Kao i svaki put, natjecatelji će biti iznenađeni „količinom namirnica koje moraju pripremiti u jako malo vremena“. Svaki će par biti zadovoljan dobivenim receptom, no teško će se nositi s činjenicom da u nešto više od sat vremena gostima moraju prezentirati jela poput kreme od buče s grdobinom, filea mola u tempuri od morskih trava, rižota od kozica, leš šanpjera sa špinatom, carpaccia od junećeg bifteka, janjećeg filea s crvenom rižom u porto vinu, prežgane juhe, pilećeg batka sa špekom, ajngemahteca, pilećih prsa sa špekom i mlincima, grašak variva s noklicama, telećih medaljona te čak šest različitih vrsta deserta koje je osmislila Žakline.

1493061046 - 24.04.2017 21:10:46