Home

 (photo: Screenshot)
Izvor slike: Screenshot
zaštita životinja

Kineske vlasti zabranile konzumiranje psećeg mesa na festivalu u Yulinu

Zabrana na snagu stupa 15. lipnja, tjedan dana uoči početka festivala, a odnosi se na posluživanje u restoranima, trgovinama i štandovima ulične hrane

Hrvatska Vlada jučer je usvojila novi prijedlog Zakona o zaštiti životinja, kojim se između ostalog zabranjuje usmrćivanje napuštenih životinja u skloništima.

No, nije Hrvatska jedina koja se odlučila obračunati sa zlostavljačima životinja. Ovih dana učinile su to i kineske vlasti koje su na festivalu psećeg mesa, koji se svake godine održava u gradu Yulinu, zabranile konzumiranje psećeg mesa. 

Zabrana na snagu stupa 15. lipnja, tjedan dana uoči početka festivala, a odnosi se na posluživanje u restoranima, trgovinama i štandovima ulične hrane, navodi boredpanda.com. Onima koji neće poštovati zabranu prijete kazne od 15 tisuća dolara, ali i kazne zatvora. 

Iako mnogi misle kako je konzumiranje pasa kineski tradicionalni običaj, to nije tako. Festival je nastao 2010. i jedini cilj bio mu je što veća zarada svih koji su na njemu sudjelovali.

Tijekom trajanja festivala ubijale su se tisuće pasa, ukradenih ljubimaca i lutalica koje su sakupljene s ulica kineskih gradova.

1506319952 - 25.09.2017 08:12:32