Home

 (photo: Facebook/CroatiaRecords)
Izvor slike: Facebook/CroatiaRecords
croatia records

I Thompsonova izdavačka kuća reagirala na napade na svog izvođača

'Marko Perković Thompson veliki je humanitarac koji rado pomaže zajednici i često se odaziva humanitarnim akcijama i projektima', navodi se u priopćenju  

Reakcije na zabranu mariborskog koncerta Marka Perkovića Thompsona ne stišavaju se. Nakon Predsjednice, Predsjednika Vlade, pjevačice Meri Cetinić, biskupa Košića i mnogih drugi, na posljednje napade na svog izvođača reagirala je i Thompsonova izdavačka kuća - Croatia Records.

Njihovo priopćenje, objavljeno putem Facebooka prenosimo u cijelosti: 

"Marko Perković Thompson najpopularniji je i najtiražniji hrvatski izvođač koji je svoju profesionalnu glazbenu karijeru započeo prije punih 26 godina. U njegovoj diskografiji nalazi se osam  studijskih albuma, četiri kompilacije najvećih hitova i pet koncertnih albuma. 

Njegov prvi studijski album objavljen je 1992. godine u izdanju diskografske kuće Croatia Records, kao i posljednji, 'Ora et labora', iz 2013. godine, što potvrđuje da je Thompson jedan od najdugovječnijih izvođača pod etiketom naše najveće diskografske kuće, Croatia Recordsa.

Album 'Vjetar s Dinare', objavljen 1998. godine, zauvijek je promijenio hrvatsku diskografiju i hrvatsku glazbenu scenu s obzirom na to da su tim albumom postavljeni novi glazbeni standardi. Album je zabilježio dijamantnu nakladu, a u anale hrvatske diskografije ostat će zauvijek upisane barem tri pjesme s tog albuma: 'Lijepa li si', neslužbena hrvatska himna jedinstvena je pjesma u povijesti hrvatske domoljubne i popularne glazbe, zatim 'Prijatelji', oda hrvatskim braniteljima, te 'Zaustavi se, vjetre', grandiozna balada usamljenog čovjeka kojemu je vjetar jedini sugovornik i kojemu prenosi svoju zabrinutost za obitelj. Upravo ta pjesma proglašena je pobjedničkom pjesmom u  Super finalu HTV-ovog serijala glazbenih emisija u kojima se birao najbolji Evergreen dok je 'Lijepa li si' pobijedila u izboru Narodnog radija za najljepšu pjesmu posvećenu Hrvatskoj, 2011. godine.

Njegov posljednji studijski album 'Ora et labora', objavljen 2013. godine, najprodavaniji je album te godine u Hrvatskoj, prema podacima Hrvatske diskografske udruge. To je jedini album hrvatskog izvođača koji se našao u samom vrhu prodaje albuma na službenoj svjetskoj iTunes top listi u Švicarskoj i Austriji, što je jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatske diskografije! Za taj album Thompson je primio brojna priznanja - Porin za Hit godine za pjesmu 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova', dva posebna priznanja nacionalne glazbene CMC televizije - priznanje za Hit godine 2013. za pjesmu 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova' te za Izvođača godine 2013. dok mu je Croatia Records dodijelila priznanje za zlatnu i platinastu nakladu albuma nakon samo tri mjeseca prodaje. Taj se album punih 21 tjedana nalazio na prvom mjestu prodaje u Hrvatskoj!

Njegovi rasprodani koncerti diljem Hrvatske i inozemstva potvrđuju da je glazbenik broj jedan u Hrvatskoj. Posebno se pamti nastup na splitskom Poljudu na kojem se okupilo preko 50.000 ljudi, koji je zabilježen na DVD-u 'Thompson - Poljud Live'. 

Taj koncert, kao i brojni prije i poslije njega, zapamćeni su i po odličnoj organizaciji, pozitivnoj energiji i produkciji vrhunske kvalitete. Njegove koncertne turneje traju po nekoliko godina, a rado je viđen gost diljem Hrvatske i inozemstva. 

Od izlaska posljednjeg albuma 'Ora et labora' Thompson je održao 100-tinjak koncerata, a među prvima bio je koncert u Münchenu.

Povodom 25 godina njegove karijere, Croatia Records objavila je luksuzno i bogato opremljeno izdanje 'Antologija' koja na četiri CD-a donosi ukupno 56 najvećih Thompsonovih hitova.
Po sadržaju, njegove su pjesme ljubavnog karaktera u kojima je uočljiva domoljubna nit i domoljubna tematika koja se provlači kroz sve njegove albume. Tekstovi i glazba puni su energije, strasti, snažnih ritmova, emotivne interpretacije i izvrsne Thompsonove dikcije. 

Domoljubne pjesme imaju snažnu opjevanu domoljubnu poruku, koje otkrivaju Thompsonovo poznavanje bremenite hrvatske povijesti i važnost Božje prisutnosti kako u čovjeku tako i u narodu. 

Marko Perković Thompson veliki je humanitarac koji rado pomaže zajednici i često se odaziva humanitarnim akcijama i projektima", zaključuje se u priopćenju.

REAKCIJA NA POSLJEDNJE NAPADE NA IZVOĐAČA MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA Marko Perković Thompson najpopularniji je i najtira...

Posted by Croatia Records on 19. svibnja 2017
1505943702 - 20.09.2017 23:41:42