Home

 (photo: hrt.hr)
Izvor slike: hrt.hr
18. rujna

KONCERT Nagrađivani hrvatski pijanist Ivan Krpan uživo na HRT-u

Koncert mladog pijanista Ivana Krpana održati će se 18. rujna od 19 sati i 30 minuta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

Treći program Hrvatske televizije  izravno će prenositi koncert pijanista Ivana Krpana, pobjednika pijanističkog natjecanja 'Ferrucio Busoni' koje se održalo u talijanskome gradu Bolzanu. Koncert će se održati 18. rujna od 19 sati i 30 minuta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

"Riječ je o najvećem uspjehu jednog hrvatskog umjetnika na svjetskom planu ikad, uzmemo li u obzir da je primjerice Ivo Pogorelić započeo međunarodnu karijeru neulaskom u finale 'Chopina' zbog čega je Martha Argerich demonstrativno napustila ocjenjivački žiri natjecanja", piše portal HRT-a.

Upravo je njoj karijera počela pobjedom na 'Busoniju' davne 1957., a istu blistavu startnu poziciju za međunarodni plasman sada ima i ovaj 20-godišnji umjetnik, potekao iz muzičke obitelji, trenutačno student na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. 

Koncert u dvorani te institucije koji obuhvaća djela Bacha, Busonija, Beethovena, Brahmsa i Liszta ujedno je i završni ispit za četvrtu godinu njegova studija u klasi prof. Rubena Dalibaltayana, te dobra prigoda za predstavljanje širokog spektra njegovog iznimnog talenta. 

1506287396 - 24.09.2017 23:09:56