Home

 (photo: Promo)
Izvor slike: Promo
besplatan ulaz

Dokumentarac o vukovarskom heroju Jean-Michel Nicolieru danas u Puli

Projekcija filma održat će se u Istarskom narodnom kazalištu od 17 sati, a ulaz je besplatan

Sve je bio dobar san, dokumentarni film koji govori o dolasku mladog Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovoj borbi i mučeničkoj smrti na Ovčari. Projekcija filma održat će se u Istarskom narodnom kazalištu od 17 sati, a ulaz je besplatan.

Kako se navodi u priopćenju za medije, dokumentarac  koji promiče istinu i vrijednosti Domovinskog rata snimljen je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge Dr. Ante Starčević iz Tovarnika, Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i u koprodukciji s HRT-om.

Pokretači ovog značajnog projekta su autor filma Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković. Film je premijerno prikazan 17. veljače 2016. godine u prepunoj dvorani kina Europa u Zagrebu, a nakon toga je izazvao neviđen interes u javnosti. 

Tijekom prošle godine film je prikazivan u digitaliziranim kino dvoranama diljem Hrvatske, izazvao je veliki interes, a pogledalo ga je preko 15 000 gledatelja, što je izniman rezultat za jedan domaći dokumentarac.

Nakon što je uvršten u deset finalista u konkurenciji za uglednu nagradu URTI Grand Prix for Autor’s Documentary u Francuskoj, film je nagrađen nagradom Grand Prix za najbolji film festivala, Nagradom za najbolju režiju i Nagradom za najbolju glazbu na festivalu Trsat u Rijeci, a na međunarodnom festivalu Beyond the Borders u Grčkoj proglašen je najboljim dokumentarnim filmom. 

Na 50. Međunarodnom festivalu nezavisnog filma WorldFest koji se održavao od 21. do 30. travnja 2017. u Houstonu film je nagrađen nagradom Brončani remi u kategoriji dokumentarnog filma. 

Na prestižnom festivalu dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu film je uvršten u program Docs for Sale, a drugu veliku gledanost film je postigao prilikom emitiranja u prigodnom programu na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studenog 2016., kada je prikazan u prime time terminu na Prvom programu HRT-a.

1506319263 - 25.09.2017 08:01:03