Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Zahtjev Bandiću

Zagrebački HNS traži povećanje sigurnosti raskrižja Klaićeva-Kačićeva

Izražavajući duboko žaljenje zbog teške prometne nesreće u kojoj je život izgubio dječak, podsjećaju da su prije više od tri godine tražili hitno poduzimanje mjera za kvalitetnije organiziranje prometa na tom križanju

Zagrebačka Gradska organizacija HNS-a u ponedjeljak je od gradonačelnika Milana Bandića zatražila da se angažira na povećanju sigurnosti raskrižja Klaićeva-Kačićeva, koje uzrokuje česte i teške prometne nesreće, gdje je proteklog vikenda smrtno stradao devetogodišnji dječak.

"Izražavajući duboko žaljenje zbog teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom proteklog vikenda na križanju ulica Vjekoslava Klaića i Andrije Kačića Miošića, pri tome ne ulazeći u osobnu odgovornost sudionika u prometu, još jednom upozoravamo odgovorne u Zagrebu na nedostatnu sigurnost raskrižja Klaićeve i Kačićeve, koje uzrokuje česte i teške prometne nesreće", istaknuo je HNS u priopćenju.

Iz HNS-a podsjećaju da su prije više od tri godine preko gradskog zastupnika Tomislava Stojaka od Bandića za tražili hitno poduzimanje mjera za povećanje sigurnosti sudionika u prometu i kvalitetnije organiziranje promet na tom križanju.

"Koliko nam je poznato, od niza konkretnih mjera poduzeta je samo jedna – postavljanje nadzornih kamera, za koje nije jasno čemu uopće službe, iako je bilo nužno da se provede cjelovita prometno-tehnička analiza kako bi se povećala sigurnost raskrižja i smanjio broj prometnih nesreća", ističe HNS.

Također podsjećaju da su predlagali konkretne mjere,, ali im je iz Grada odgovoreno tek da "akceptiraju dostavljene prijedloge". "Zanima nas što o tome misle danas nakon što je ugašen jedan mladi život", pita HNS.

Od Bandića i odgovornih gradskih službi stoga traže jasan odgovor na pitanje - što će konkretno poduzeti da se poveća sigurnost raskrižja, umjesto da godinama slušamo istu priču, a ne poduzima se ništa konkretno.

1506339950 - 25.09.2017 13:45:50