Home

 (photo: fah)
Izvor slike: fah
presuda

Vozač koji je na Kvatriću usmrtio bračni par dobio 4,5 godine zatvora

Osim stradalih supružnika u nesreći su lakše ozlijeđene još dvije pješakinje. Okrivljeni je priznao da je bio pod utjecajem alkohola

Nikola Kovačević koji je pijanom vožnjom u travnju prošle godine na zagrebačkom Kvaternikovom trgu usmrtio supružnike Ljiljanu i Aleksandra Kusulovića u srijedu je na Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora.

Uz zatvorsku kaznu Kovačević će prema presudi, na čije se izricanje nije pojavio, na sedam godina ostati bez vozačke dozvole.

Kovačeviću koji je tešku nesreću skrivio s 2,16 promila alkohola u krvi, a osim za izazivanje prometne nesreće tužiteljstvo ga je teretilo i za bijeg te ne pružanje pomoći žrtvama.

Nesreća koja je života stajala dubrovački bračni par dogodila u ponedjeljak 11 travnja u 21.48 sati dok je Kovačević pod utecajem alkohola, vozio 'audi A3' zagrebačkih registracijskih oznaka Maksimirskom cestom u smjeru zapada.

Dolaskom istočnije od raskrižja s Domjanićevom ulicom, zbog neprilagođene brzine kretanja skrenuo je u desno i udario u rubni kamen nogostupa, sletio na nogostup kojim se nastavio kretati te nakon naleta na kutiju Elektre sišao s nogostupa, prešao kolnik Domjanićeve ulice te naletio na metalnu ogradu, a potom i na metalni stup semafora.

U nekontroliranom kretanju naletio je na pješake sa sjeverne strane Kvaternikova trga, a potom na prometni znak. Nakon što je okrznuo 'audi A4' zagrebačkih registracija, zaustavio se u desnoj prometnoj traci te je pješice otišao s mjesta događaja do Ulice Biskupa Josipa Galjufa, gdje su ga građani zadržali do dolaska policije.

Osim stradalih supružnika u nesreći su, prema policijskim podacima, lakše ozlijeđene još dvije pješakinje - 66-godišnjakinja i maloljetnica.

Kovačević je priznao da je te večeri popio šest ili sedam piva te pet ili šest viskija, a u svojoj je obrani izrazio žaljenje i molio za oprost.

1506339404 - 25.09.2017 13:36:44