Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
svjetsko događanje

Više od 200 natjecatelja nastupa na vikendu mačevanja u Zagrebu

Mačevalački savez Zagreba organizira natjecanje u znak sjećanja na doajena zagrebačkog i hrvatskog mačevanja, dugogodišnjeg sportaša, olimpijca i trenera, Vladimira Mažuranića

Ovoga vikenda u sportskoj dvorani 'Kutija šibica' održat će se tradicionalna i najstarija mačevalačka manifestacija XXXII. Memorijal Vladimira Mažuranića.

Natjecanje iz godine u godinu bilježi rekordan broj sudionika, a ove godine će nastupiti više od 200 natjecatelja iz svih krajeva svijeta.

Na Memorijalu će se nastupiti seniori mačisti i floretaši, među kojima i najbolji hrvatski floretaš Petar Fileš, član Rapira. Fileš se trenutačno nalazi na drugom mjestu svjetske juniorske rang liste.

Prvog dana natjecanja, u subotu 7. siječnja održat će se Svjetski juniorski kup za floretašice, a djevojke će dan kasnije imati i ekipno natjecanje.

U nedjelju će se održati seniorski turnir u floretu i maču.

Mačevalački savez Zagreba organizira natjecanje u znak sjećanja na doajena zagrebačkog i hrvatskog mačevanja, dugogodišnjeg sportaša, olimpijca i trenera, Vladimira Mažuranića (7. travnja 1915. - 6. travnja 1985.).

Slavno prezime ovog poznatog učitelja mačevanja povezuje s prvim hrvatskim banom pučaninom, državnikom i pjesnikom Ivanom Mažuranićem, čiji je on izravni potomak. Osim po prezimenu Mažuranić je bio poznat i po rezultatima koje je ostvario, sudjelovao je i na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine, a mačevanje je učio od poznatih učitelja, a jedan od njih je bio i dr. Franjo Bučar.

1498745744 - 29.06.2017 16:15:44