Home

stručno mišljenje

STRAŠNA NESREĆA Da je dječak bio vezan, bio bi spašen

Dječak je stradao kada se u automobil na križanju zabio drugi automobil kojim je upravljao neimenovani muškarac

Stravična prometna nesreća u nedjelju se oko 13.30 sati dogodila na križanju Kačićeve i Klaićeve ulice, doslovce nekoliko metara od Dječje bolnice, u kojoj je život izgubio 9-godišnji dječak. Dječak je stradao kada se u automobil u kojemu se vozio s malom sestrom, a kojim je upravljao njihov djed, na križanju zabio drugi automobil kojim je upravljao neimenovani muškarac. 

Kako je Juatrnji.hr neslužbeno doznao, dječak (9) je bio na stražnjem sjedalu crvenoga Citroena Saxa, a s njim je u automobilu bila i njegova mala sestra. Vozilom je upravljao njihov djed te su se vozili u smjeru sjevera.

Međutim, ulaskom u raskrižje s Klaićevom u zadnji desni kraj Citroena udario je crni Renault Megane kojim je muškarac upravljao Klaićevom u smjeru zapada. Očevidom će se pokušati utvrditi tko je zapravo u raskrižju ušao na crveno, no prema izjavama nekoliko očevidaca koje smo zatekli na križanju, nesreću je skrivio vozač Meganea.

"Prema neslužbenim informacijama, smrtno je stradao dječak koji se nalazio nevezan u vozilu Citroen te je zbog siline sudara ispao iz vozila. Bi li preživio da je bio pravilno vezan utvrdit će se sudsko-medicinskim vještačenjem", rekao je Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila te plovila.

"U svakom slučaju, vezan bi imao daleko veće šanse za izbjegavanje smrtonosnih ozljeda", siguran je Husinec: "Vezanje pojasom nije komplicirano, a spašava ljudske živote. Ovo je strašna tragedija, nažalost, otišao je još jedan mladi život zbog grube nepažnje i nemara odraslih. Takvih sudara u zoni središta grada ima svakodnevno, ali se oni događaju pri malim brzinama, pa najčešće sve prođe samo sa materijalnom štetom", izjavio je Husinec.

1506319476 - 25.09.2017 08:04:36