Home

 (photo: fah)
Izvor slike: fah
o imenovanju ulice

Pupovac Gradskoj skupštini: Pročitajte haašku optužnicu protiv Bobetka!

SDSS-ov saborski zastupnik i predsjednik SNV-a ima preporuku za zastupnike u zagrebačkoj Gradskoj skupštini oko imenovanje ulice po ratnom generalu Janku Bobetku

Na najave o imenovanju zagrebačke ulice po ratnom generalu Janka Bobetka predsjednika Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Zlatka Hasanbegovića reagirao je saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac. Smatra, kako tvrdi, da osobe osuđene za ratne zločine ne bi trebale imati takvu vrstu počasti.

"Što se, pak, tiče onih koji su optuženi u Haagu, a umrli su prije presude, podsjećam da je niti, primjerice, Slobodan Milošević nije doživio. Kao ni vukovarski gradonačelnik Slavko Dokmanović. Milan Babić objesio se dok je čekao pravomoćnu presudu. Oni su, dakle, kao i Bobetko, pravno ostali nevini. Sugerirao bih stoga onima koji će odlučivati o dodjeli ulice Bobetku da prethodno pročitaju njegovu optužnicu i nakon toga razmisle hoće li to učiniti", preporučuje Pupovac članovima Hasanbegovićevog odbora, ali i zastupnicima Gradske skupštine koji će donijeti konačnu odluku o Bobetkovoj ulici, javlja Novi list

Član Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova i član stranke Neovisni za Hrvatsku Tomislav Jonjić otkrio je za Direktno kako vjeruje da će prijedlog imenovanje zagrebačke ulice po Janku Bobetku njegova stranka sigurno podržati. HDZ-ov gradski zastupnik i član tog odbora Ivan Ćelić u razgovoru za naš portal istaknuo je kako je već u prijašnjem sazivu ovog Odbora već prihvaćen taj prijedlog te da bi sad trebalo samo nastaviti proceduru.  

General Janko Bobetko vodio je uspješnu operaciju deblokade Dubrovnika i drugih akcija u dubrovačkom zaleđu: Tigar, Konavle i Vlaštica, a kasnije i operacije Maslenica i Medački džep. Haaško tužiteljstvo podignulo je protiv njega optužnicu za ratni zločin, ali ga je Vlada Ivice Račana 2002. odbila izručiti. Nešto manje od godinu dana kasnije, Bobetko je umro. 

1506287438 - 24.09.2017 23:10:38