Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
nova u skupštini

Profesorica Gordana Rusak tabore mijenja uspješno 'kao čarape'

Rusak je u Sabor izabrana 2015. godine na listi Mosta. Ostavila ih je zbog Prgometa, a na parlamentarne izbore prošle godine izašla je na listi Milana Bandića

Profesorica Gordana Rusak u ponedjeljak je postala jedna od zastupnica u zagrebačkoj skupštini. Milan Bandić prepustio joj je osvojeno mjesto u skupštini, budući da je izabran za gradonačelnika.

"Na listi Milana Bandića bila sam jer on nije tražio da se učlanim u stranku niti bilo što drugo. Rekao je da dođem i radim ono u čemu sam dobra i zato sam prihvatila", rekla je Rusak za 24 sata.

Od kada se pojavila u političkom životu Hrvatske, Rusak je promijenila nekoliko tabora. Izabrana je u studenom 2015. godine u Sabor na listi Mosta. Potom je s Dragom Prgometom, nakon njegovog 'rastanka' s Mostom, otišla u stranku Hrid.

Iz te je nove stranke ubrzo izašla, a sada kaže kako je to zapravo jedina stranka u kojoj je bila te kako je pogriješila, jer je "Prgomet stranku ostavio na cjedilu".

Kao nezavisna zastupnica u klubu HSLS-a podupirala je vladu Tihomira Oreškovića.

U to je vrijeme čak i prijavljena za političku trgovinu, jer je procurio njen mail s uvjetima koje je postavila HSU-u da prijeđe u njihov klub, no USKOK je tu prijavu odbacio.

Na parlamentarne izbore prošle godine izašla je na listi Milana Bandića, ali nije uspjela ući u Sabor.

1506339621 - 25.09.2017 13:40:21