Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Za Direktno

Kosor: Lustig je otišao zbog pritiska javnosti i Židovske općine

Da za Direktno komentiraju stavljanje mandata u mirovanje Oscarovca Branka Lustiga, pitali smo nekoliko zastupnika Gradske skupštine, ali na to pitanje nismo dobili izravan odgovor

Da za Direktno komentiraju stavljanje mandata u mirovanje Oscarovca Branka Lustiga, pitali smo nekoliko zastupnika Gradske skupštine, ali na to pitanje nismo dobili izravan odgovor.

Jedino nam je Darinko Kosor, predsjednik HSLS a izjavio da je Lustig vjerojatno nakon kritika javnosti i Židovske općine zbog koalicije stranke Milana Bandića sa strankom Brune Esih, Nezavisni za Hrvatsku, stavio mandat u mirovanje.

Podsjetimo, Bandićevi zastupnici jutros se nisu uspjeli usuglasiti oko preimenovanja Trga maršala Tita. Problem je bio u jednom glasu, Branku Lustigu, no on se povukao. Mijenjat će ga drugi nezavisni zastupnik s Bandićeve liste - Vjekoslav Jeleč.

Zastupnici su nakon toga prisegnuli. Prije izbora Mikulića, kratko su se obratili HDZ-ov Drago Prgomet koji je pozvao da se zastupnici drže onoga što su govorili u kampanji te SDP-ov Zvane Brumnić koji je rekao da politika ne bi smjela biti trgovina. Brumnić nije podržao Mikulića.

Nakon što su završila prepucavanja nove koalicijske većine i gradonačelnika Bandića s oporbenim zastupnicima, Andrija Mikulić preuzeo je upravljanje Skupštinom te nakon uvodnog govora nastavio sa sjednicom.

1506339887 - 25.09.2017 13:44:47