Home

 (photo: screenshot)
Izvor slike: screenshot
za direktno

Jonjić: Nećemo dopustiti da nas Bandić tretira kao pikzibnere

Ako Bandić i pokušava naći zamjenu za nas, kaže nam Jonjić, ne bih držao da je to nešto neobično ili nemoralno, samo sam prilično uvjeren da je to račun bez krčmara

Nakon znakovite objave na Facebook profilu Tomislava Jonjića, člana stranke Neovisni za Hrvatsku i zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, javnost je počela nagađati o stabilnosti većine koju u Zagrebu čine ta stranka, HDZ te Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića.

Na naš upit nazire li se mogućnost pucanja većine u Gradskoj skupštini, Tomislav Jonjić odgovorio je kako je još uvijek prerano govoriti o tome, s obzirom da se prvo iduće zasjedanje održava 28. rujna.

"No", ističe Jonjić, "sasvim je sigurno da nećemo dopustiti uvredljiv odnos, da nas gospodin Bandić tretira kao 'pikzibnere', manjeg brata ili nedorasle ljude".

Hoće li većina puknuti, dodaje, ovisi o Bandiću, a ne o zastupnicima Neovisnih za Hrvatsku.

Kad smo ga pitali imaju li u stranci kakvih indicija da bi ih Milan Bandić mogao zamijeniti nekim drugim zastupnicima s kojima bi onda sastavio većinu, kao što je predsjednik Vlade učinio s Mostom, Jonjić je istaknuo da nemaju takvih indicija, "ali to spada u logiku političkoga života".

"Potpuno je jasno da gospodin Bandić nije rado išao ni u kakav sporazum s nama, da mu taj sporazum od samog početka predstavlja teret i da je on nerado pristao na naše uvjete, kao što nerado pristaje i na druge uvjete koje imamo, odnosno druge zahtjeve koji proizlaze iz našeg sporazuma", dodaje Jonjić.

"Ako i pokušava naći zamjenu za nas", zaključuje naš sugovornik, "ne bih držao da je to nešto neobično ili nemoralno, samo sam prilično uvjeren da je to račun bez krčmara".

1506327031 - 25.09.2017 10:10:31