Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Spomen

Jedino se Hasanbegović sjetio da je obljetnica genocida u Srebrenici

Veći dio Srbije i dalje živi u zabludi da je Srebrenica ''običan mit'', ne želeći se suočiti sa svojom prošlošću u kojoj su okrvavili ruke nevinom bošnjačkom i hrvatskom krvlju

Na konstituirajućoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj je u ponedjeljak zaista bilo burno, okupio se doista šarolik skup različitih zastupnika. Na neki način, vjerojatno najčudniji sastav do sada, a na koncu, uz stanku i puno natezanja te suprotstavljenih mišljenja, ona je uspješno oformljena.

Kako tako, Bandić će imati tijesnu većinu, a hoće li Zagreb zbog toga ipak morati na još jedne izbore, vidjet ćemo.

Nama je u oči upao jedan detalj, koji, što god tko mislio o kontroverznom bivšem ministru kulture i bivšem HDZ-ovcu, dr. Zlatku Hasanbegoviću, sada zastupnikom stranke Neovisni za Hrvatsku, puno govori.

Dan je uoči 22-godišnjice strašnog masakra, zapravo genocida u Srebrenici, kojega pristrani Haški sud nije želio takvim nazvati. Pobijeno je više od 8000 Bošnjaka, muškaraca, mladića, silovane na desetine žena, a veći dio Srbije i dalje živi u zabludi da je Srebrenica ''običan mit'', ne želeći se suočiti sa svojom prošlošću u kojoj su okrvavili ruke nevinom bošnjačkom i hrvatskom krvlju.

Uz Vukovar, Srebrenica je najveće stratište nakon Drugog svjetskog rata.

Hasanbegović je stoga na svoj sako stavio simbol te strašne tragedije-srebrenički cvijet. Jedini od svih zastupnika. 

No, malo ljudi zapravo zna što simbolizira Cvijet Srebrenice i koja je njegova poruka:

Bijela boja označava nevinost 

Zelena boja je nada

Jedanaest je latica, kako bi zauvijek podsjećalo na 11. srpnja 1995.

 

 

 

1506339418 - 25.09.2017 13:36:58