Home

 (photo: fah)
Izvor slike: fah
čičak za direktno

Bandić je dobio prvu rundu u Skupštini, to je kao s Plenkovićem

Nakon napetog ponedjeljka, konačno je formirana većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Doduše, vrlo tanka...

Zagrebačka Gradska skupština konstituirana je u ponedjeljak. Za predsjednika Skupštine izabran je Andrija Mikulić s 26 glasova za, 20 protiv i šest suzdržanih. Mikulića nisu poduprli Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš, Mato Kapović iz Radničke fronte i SDP. Skupština je bila najprije sazvana za 10, a potom za 13 sati. O stvaranju većine u Gradskoj skupštini osvrnuo se u razgovoru za Direktno predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak. 

 

 

"Već sada vidimo da ima puno peripetija, Bandić je dobio prvu rundu, a kako će izgledati finalni meč, vidjet ćemo. Tu će biti još natezanja", ustvrdio je Čičak. 

Naime, Milan Bandić je zajedno s HDZ-om i strankom "Neovisni za Hrvatsku" kreirao većinu u Gradskoj skupštini. 

"To je kao i s Plenkovićem. Pitanje je hoće li on održati tanku većinu. Tu su sve nove političke igre u Hrvatskoj", zaključio je Ivan Zvonimir Čičak. 

Podsjetimo, Čičak je već ranije otkrio u razgovoru za Direktno da je skeptičan prema stvaranju većine u Gradskoj skupštini. 

Članovi stranke "Neovisni za Hrvatsku" Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih pristali su biti dio Bandićeve većine u Gradskoj skupštini nakon što je Bandić pristao promijeniti ime Trga maršala Broza Tita. 

Sporazumom su dobili četiri predsjedništva odbora - imenovanje trgova, ulica i naselja, odgoj i obrazovanje, prostorno uređenje i međugradska i međunarodna suradnja.

1506339540 - 25.09.2017 13:39:00