Home

epa05689768 Afghan security officials inspect the scene of a bomb blast that targeted Afghan Member of Parliament Fakuri Beheshti, in Kabul, Afghanistan, 28 December 2016. At least 5 persons were injured when a bomb planted on a roadside exploded and targeted the vehicle of Afghan MP Fakuri Beheshti.  EPA/JAWAD JALALI (photo: Epa)
Izvor slike: Epa
Kabul

Užas na ulicama: Više od dvadeset poginulih u samoubilačkom napadu

Islamistički militantni talibanski pokret, koji je odmah preuzeo odgovornost za napad, objavio je kako je cilj bio minibus Državne uprave za sigurnost (NDS), glavne afganistanske obavještajne agencije

U samoubilačkom napadu talibana u blizini parlamenta u glavnom gradu Afganistana Kabulu u utorak je poginulo više od 20 ljudi, a još 20 je ozlijeđeno.

Najmanje 23 osoba je poginulo, a više od 20 je ozlijeđeno u napadu dvjema eksplozivnim napravama u ulici Darul Aman, u blizini novog dijela zgrade parlamenta. Riječ je o najtežem napadu na Kabul u posljednjem razdoblju.

Islamistički militantni talibanski pokret, koji je odmah preuzeo odgovornost za napad, objavio je kako je cilj bio minibus Državne uprave za sigurnost (NDS), glavne afganistanske obavještajne agencije. 

Dužnosnici prenose kako se napadač samoubojica raznio na prometnom području Darul Amana, a gotovo odmah je uslijedila i eksplozija automobila bombe. 

Bombaš samoubojica se ranije u utorak raznio u južnoj afganistanskoj pokrajini Helmand, ubivši sedmero ljudi. Napad je izveden na kuću koju koristi NDS.

Otkad je američka vojna kampanja zbacila talibansku vlast prije 15 godina, u Afganistanu su ubijene tisuće civila. Ujedinjeni narodi su u srpnju objavili kako je u prvoj polovici prošle godine ubijen 1601 civil. 

1498726771 - 29.06.2017 10:59:31