Home

epa05675840 US President-elect Donald Trump (R) attends a meeting of technology chiefs in the Trump Organization conference room at Trump Tower in New York, New York, USA, 14 December 2016.  EPA/Albin Lohr-Jones / POOL (photo: epa)
Izvor slike: epa
optužio obavještajne agencije

Trump: Rusija nije nikad pokušala utjecati na mene i nemam ništa s njom

Trump je optužio obavještajne agencije da mu puštanjem informacija pokušavaju zadati "završni udarac"

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu kako Rusija nije pokušala utjecati na njega, te je optužio obavještajne agencije za novinske izvještaje u kojima piše da je Moskva prikupila kompromitirajuće podatke o njemu.

Mediji su u utorak navečer objavili tajno izvješće američkih obavještajnih agencija o ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore, a ono sadrži i kompromitirajuće podatke koje su o Trumpu prikupile ruske obavještajne službe.


U seriji objava na Twitteru, nekoliko sati prije prve novinske konferencije u gotovo šest mjeseci, Trump je optužio obavještajne agencije da mu puštanjem informacija pokušavaju zadati "završni udarac".

"Živimo li u nacističkoj Njemačkoj?", upitao je Trump.

Trump i njegov budući predstojnik ureda Reince Priebus su izvještaj CNN-a o kompromitirajućim informacijama o novoizabranom američkom predsjedniku u rukama ruskih obavještajaca prozvali "lažnim vijestima".

"Rusija nije nikad pokušala utjecati na mene. Nemam ništa s Rusijom – nikakvih dogovora, pozajmica, ničega!", napisao je Trump na Twitteru, ukazavši i na to da je Kremlj također odbacio te optužbe. 

Očekivalo se da će Rusija, čak i prije nedavnih objava, biti glavna tema konferencije za medije koju će Trump održati u srijedu oko 11 sati po lokalnom vremenu.

1498342536 - 25.06.2017 00:15:36