Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Tajio probleme sa srcem

Srčani udar pilota uzrok pada zrakoplova kod Mostara

U istrazi je otkiveno da je pilot prikrivao kako je prije pet godina imao infarkt. U padu zrakoplova poginulo je pet osoba, među kojima i troje djece

Uzrok pada malog sportskog zrakoplova kod Mostara, u kojemu je sredinom svibnja poginulo pet osoba, među kojima i troje djece, je srčani udar pilota, potvrdila je istraga čiji su rezultati objavljeni u ponedjeljak u Sarajevu.

Glavni istražitelj u istrazi nesreće, koju je provelo povjerenstvo Ministarstva prometa i veza BiH, Salko Begić rekao je na konferenciji za novinare da je 7,5 minuta nakon polijetanja pilot Ivan Karačić doživio infarkt.

Pri tome je u istrazi otkiveno da je pilot prikrivao probleme sa srcem te da je zatajio kako je prije pet godina imao infarkt.

"Na posljednjem redovitom pregledu za dobijanje liječničkog uvjerenja, pilot nije prijavio zdravstvene probleme od zadnjeg pregleda, čime je svjesno prikrio ozbiljne zdravstvene probleme", navodi se u sažetku  istrage koja je predstavljena novinarima.

Posljednji kontakt s malim zrakoplovom kontrola letenja u Mostaru imala je kada je letjelica skrenula, kada se mislilo da skreće prema Mostaru. Nakon toga kontrola letenja uputila je 10 poziva, no nije bilo odgovora. Zrakoplov je pao u 15.50 sati 13. svibnja 2017. godine pri pokušaju slijetanja na nekadašnju improviziranu sletnu stazu južno od Mostara.
 

1503052948 - 18.08.2017 12:42:28