Home

 (photo: epa)
Izvor slike: epa
službeni posjet

Pence: Indonezijski narod može biti siguran, zaustavit ćemo terorizam

Američki potpredsjednik je u sklopu svoje azijsko-pacifičke turneje posjetio Indoneziju i Južnu Koreju, a obići će i Australiju

Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u petak da je napad u središtu Pariza najnoviji podsjetnik da terorizam može udariti bilo gdje i bilo kada te da Sjedinjene Države neće popustiti u svojim naporima da zaustave terorizam.

"Indonezijski narod može biti siguran... da nećemo popustiti u našim naporima da zaustavimo terorizam i prijetnju za oba naša naroda", rekao je Pence na okruglom stolu s poslovnim ljudima u Džakarti na kraju svog dvodnevnog posjeta Indoneziji.

Indonezija je i sama bila meta niza smrtonosnih napada u zadnjih 15 godina koje su izvršavali militanti povezani s al Kaidom, a u zadnje vrijeme Islamska država.

Pence je rekao da će Washington i dalje surađivati s Indonezijom u borbi protiv terorizma.

U sklopu svoje azijsko-pacifičke turneje, tijekom koje je uz Indoneziju posjetio Južnu Koreju i Japan, američki potpredsjednik doputovat će kasnije u petak u dvodnevni službeni posjet Australiji.

Australski premijer Malcolm Turnbull izjavio je da će razgovori biti usredotočeni na niz pitanja, ali da će glavna tema biti regionalna sigurnost.

1503053318 - 18.08.2017 12:48:38