Home

vojska BiH, RS (photo: faH)
Izvor slike: faH
bih

Ministarstvo obrane o sudjelovanju vojske na Dodikovom derneku

U Ministarstvu obrane BiH u srijedu je održan sastanak, a MO BiH se vezano uz to oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sudjelovali su u proslavi neustavnog dana Republike Srpske u Banjoj Luci, a to je izazvalo brojne reakcije u BiH i susjednim zemljama.

U četvrtak je iz Ministarstva obrane BiH stigla reakcija.

U Ministarstvu obrane BiH u srijedu je održan sastanak, a MO BiH se vezano uz to oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Na sastanku ministrice obrane BiH Marine Pendeš, zamjenika ministra Seada Jusića i Borisa Jerinića, tajnika MO BiH Muhameda Smajića, načelnika ZS OS BiH general-pukovnika Ante Jeleča, zamjenika načelnika ZS OS BiH general-bojnika Mirka Tepšića i general-bojnika Senada Mašovića razgovarano je o događanjima u Banja Luci 8. i 9. siječnja 2017. godine u kontekstu aktivnosti MO i OS BiH na istim. 

Na sastanku je utvrđeno kako unutar MO BiH i lanca zapovijedanja OS BiH nije prekršen niti jedan zakonski ili podzakonski propis u navedenom kontekstu, te su se OS BiH potvrdile i očuvale kao zajednička institucija težišno usmjerena na ispunjavanje svojih zakonskih obveza. 

Prisutni su se usuglasili kako na MO i OS BiH ne smiju i ne mogu utjecati dnevnopolitička zbivanja te da vodstvo i osoblje MO i OS BiH ostaju predani ispunjavanju svih planova i ciljeva koji se nalaze pred Institucijom u narednom razdoblju, u vezi s održavanjem prosperiteta, efikasnosti i jačanja OS BiH, provodeći planove i izvršavajući obveze na domaćem i međunarodnom planu. 

Istaknuta je potreba za analiziranjem postojećih regulativa i procjene njihove svrsishodnosti i okvira koje one daju te potrebnim doradama učiniti ih boljim s manjom mogućnošću nedorečenosti u njihovoj primjeni pri provedbi zadaća OS BiH. 

S obzirom na navedeno, vodstvo MO BiH planira održavanje sastanka s članovima Predsjedništva BiH kako bi detaljnije definirali određene procedure i time izbjegli eventualne nesporazume koji iz nedovoljno objašnjenih pravila mogu proizaći", priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH, prenosi avaz.ba.

1498540971 - 27.06.2017 07:22:51