Home

Kim Kardashian (photo: faH)
Izvor slike: faH
istraga

Velika krađa nakita: 16 privedenih za pljačku Kim Kardashian u Parizu

Naoružane osobe su je zavezale i stavile povez preko usta te odnijele nakit vrijedan devet milijuna eura

Šesnaest osoba privedeno je u ponedjeljak u pariškom području i izvan njega u okviru istrage pljačke američke celebrity Kim Kardashian u Parizu u listopadu prošle godine, rečeno je iz policijskih izvora koji potvrđuju novinske informacije.

U noći s 2. na 3. listopada, 25-godišnja zvijezda opljačkana je u luksuznoj hotelskoj rezidenciji u Parizu, a naoružane osobe su je zavezale i stavile povez preko usta te odnijele nakit vrijedan devet milijuna eura što predstavlja najveću krađu nakita od nekog pojedinca u Francuskoj unazad više od 20 godina.

U premetačinama u ponedjeljak pronađen je i novac i dokumenti, istaknuo je policijski izvor.

Operacija pod vodstvom pariške Brigade za suzbijanje razbojništva, istodobno u pariškom području i na jugu Francuske, plod je nekoliko tjedana istraga omogućenih pretragom DNK tragova pronađenih na mjestu pljačke, istaknuo je drugi izvor.

Pljačkaši, maskirani i s policijskim prslucima, prijetili su Kim oružjem i na kraju je zavezanu zatvorili u kupaonicu. Kradljivci su odnijeli prsten vrijedan četiri milijuna eura te kovčežić s nakitom vrijednim pet milijuna.

U bijegu na biciklu kradljivci su izgubili ogrlicu s dijamantima vrijednu oko 30.000 eura. Nakit, koji je pronašla pješakinja na ulici blizu mjesta krađe, je predan istražiteljima.

1498745949 - 29.06.2017 16:19:09