Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Plenković i De Sousa

Plenković i Sousa: Hrvatska i Portugal žele jaču gospodarsku suradnju

Portugalski predsjednik složio se kako postoji prostor za jačanje gospodarske suradnje, posebno u područjima energetike, prehrambene industrije i brodogradnje

Premijer Andrej Plenković i portugalski predsjednik Macrelo Rebelo de Sousa su u petak u Zagrebu ocijenili odnose Hrvatske i Portugala vrlo dobrima te izrazili želju za jačanjem gospodarske suradnje, priopćeno je iz vlade. 

Plenković i De Sousa razgovarali su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Portugala koji su ocijenjeni vrlo dobrima. Diplomatski odnosi između dviju zemalja uspostavljeni su prije 25 godina, a suradnja je pojačana osobito nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. 

Složili su se kako postoji prostor za jačanje gospodarske suradnje, posebno u područjima energetike, prehrambene industrije, brodogradnje i trgovine.

U kontekstu izazova koji su pred Europskom unijom razgovarali su o Brexitu, o borbi protiv rastućeg populizma, migracijama, o situaciji na jugoistoku Europe, te o odnosima EU-a i SAD-a. 

De Sousa je u dvodnevnom državnom posjetu Hrvatskoj u koju je stigao na poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović s kojom se susreo u četvrtak na Pantovčaku. 

1505944349 - 20.09.2017 23:52:29