Home

 (photo: screenshot)
Izvor slike: screenshot
o graničnom sporu

Juncker: Želio bih da se dvije zemlje međusobno dogovore

Želio bih da Rumunjska, Bugarska i Hrvatska budu dijelom prostora slobodnog kretanja jer su te zemlje postigle izniman napredak u tom smislu, kaže Juncker

U intervjuu za HRT predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker komentirao je mogućnost slovenske blokade hrvatskog pristupa Schengenu.

"To ne pridonosi jedinstvu. Želio bih da se dvije zemlje međusobno dogovore", rekao je Juncker. 

"Ne slažem se s onima koju blokiraju tzv. nove članice, one su već dugo u EU-u. Želio bih da Rumunjska, Bugarska i Hrvatska budu dijelom prostora slobodnog kretanja jer su te zemlje postigle izniman napredak u tom smislu", dodao je Juncker.

Ne sviđaju mu se umjetne podjele između istoka i zapada Europe. "Mi smo jedna Europska unija i sve zemlje imaju jednak dignitet", naglasio je.

Na kraju je rekao kako mu je u planu posjetiti Hrvatsku 2018.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker održao je danas u Strasbourgu govor o stanju Unije. Poručio je da Europa mora biti zajednica u kojoj države članice trebaju biti jednake, bez obzira na veličinu i položaj.

Smatra kako u takvoj uniji ne može biti građana, radnika, a ni potrošača drugog reda. Podupro je ulazak Hrvatske u Schengen.

Dio slovenskih zastupnika u Europskom parlamentu Junckeru zamjera što spominje Hrvatsku kao moguću članicu Schengena. Smatraju da naša zemlja ne poštuje načelo vladavine prava jer ne želi provesti arbitražnu odluku.

 

1506287990 - 24.09.2017 23:19:50