Home

 (photo: fah)
Izvor slike: fah
MARIJAN KNEZOVIĆ

Za Zagrebačku banku oni koji ne žive u Hrvatskoj nisu Hrvati?

'Podatak o državljanstvu klijenta prikuplja se uvidom u osobnu ispravu u nazočnosti klijenta te se isti evidentira u sustav istovjetno onome kako je navedeno na predočenoj osobnoj ispravi klijenta', navode u Zagrebačkoj banci

Mladi autor bloga o problemima i položaju Hrvata u BiH, Marijan Knezović, objavio je na društvenim mrežama status u kojem proziva Zagrebačku banku. 

Knezović je, unatoč svojoj mladosti, čest sugovornik političkih emisija kao predstavnik desnice te je autor čitanog bloga u kojem progovara o položaju Hrvata u BiH. Rodom je iz Posušja, a trenutno živi u Zagrebu.

Marijan Knezović u svom Facebook statusu napisao je:

"Zagrebačka banka u RH svojim klijentima kojima je prebivalište u BiH upisuje pod nacionalnost i državljanstvo Bosnu i Hercegovinu, bez obzira na hrvatsku osobnu, putovnicu i domovnicu. Još kažu: Tko nema prebivalište u RH za nas nije Hrvat. Koji je onda smisao svih dokumenata koji dokazuju državljanstvo ako poslovni subjekti koji imaju dozvolu za rad od države odbijaju pravilno upisati državljanstvo građana iste te države? Hvala Bogu pa postoje druge banke", napisao je Knezović. 

Nakon upita našeg portala Zagrebačkoj banci da komentiraju Knezovićeve navode, odgovorili su nam sljedeće.

"Zagrebačka banka ne prikuplja podatke o nacionalnosti klijenta. Podatak o državljanstvu klijenta prikuplja se uvidom u osobnu ispravu u nazočnosti klijenta te se isti evidentira u sustav istovjetno onome kako je navedeno na predočenoj osobnoj ispravi klijenta. Također, Banka prikuplja od klijenta i podatak o drugom državljanstvu kojeg evidentira u sustavu", navode u Zagrebačkoj banci. 

1505989453 - 21.09.2017 12:24:13