Home

Dragan Čović (photo: fah)
Izvor slike: fah
Dragan Čović

U trećem entitetu bili bi Hercegovina, Posavina te dijelovi središnje Bosne

'Gdje god živi bar jedan Hrvat, njemu se treba posvetiti pažnja', kaže Čović

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović komentirao je kako bi eventualno mogao izgledati treći entitet u susjednoj državi.

'Eventualnim formiranjem trećeg entiteta neće doći do podjele unutar 'BiH Hrvata', a u entitetu bi bili i Hercegovina i Posavina te dijelovi središnje Bosne i Žepče' rekao je prilikom gostovanja na Našoj TV Dragan Čović.

Čović je potom dodao i sljedeće.

'Gdje god živi bar jedan Hrvat, njemu se treba posvetiti pažnja. Ali to nas neće spriječiti da zaštitimo jezgru Hrvata u BiH, da ljudi ostaju ovdje i da se ne raseljavaju', rekao je Čović, a prenosi bljesak.info.

'U ovoj godini trebamo riješiti pitanje izbornih pravila kako bismo se u 2018. mogli baviti se životnim pitanjima. Uvjeravam vas da se više nikad neće održati izbori prema pravilima koja ostavljaju mogućnost da netko drugi izabere hrvatskog člana Predsjedništva ili još gore, izaslanike u domovima naroda', rekao je, između ostalog Čović.

Čović je rekao i kako Stolac i Mostar doživljava kao hrvatski prostor.

'No to ne znači da te sredine Bošnjaci i svi oni koji tu žive ne trebaju doživljavati kao svoj prostor', zaključuje hrvatski član Predsjedništva. 

1498726596 - 29.06.2017 10:56:36