Home

 (photo: fah)
Izvor slike: fah
UDRUŽILI SE

Suradnja HSP-a i HDZ-a da im Bošnjaci ne nametnu svoju izbornu volju

Zahvaljujući čudnom izbornom zakonu u Bosni i Hercegovini, strahovite su manipulacije i matematičke križaljke

Jučer, 30. kolovoza, u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak izaslanstava HDZ-a BiH i HSP-a BiH, predvođenih predsjednicima Draganom Čovićem i Stankom Primorcem, na kojemu je potpisan sporazum o suradnji ove dvije stranke.

Sporazum o suradnji predviđa i vjerojatni zajednički izlazak na izbore i nastavak je okrupnjavanja hrvatskih političkih stranaka. 

U hrvatskom korpusu u BiH stanje je poprilično nategnuto, i ako se na predstojećim izborima ne bude išlo u zajednički nastup, to može biti od iznimne štete za tamošnje Hrvate. Naime, iz Sarajeva već postoje zamisli o tome da se krene u politički projekt čiji bi cilj bio potpuno uništiti Hrvate.

Naime, zahvaljujući čudnom izbornom zakonu u Bosni i Hercegovini, strahovite su manipulacije i matematičke križaljke.

Hrvatima Bošnjaci osim člana Predsjedništva mogu izabrati i namjestiti nelegalnu vladu. Dovoljno je samo biti "Hrvat na baterije" i ući u parlament.

S obzirom na to da u Vladi Federacije mora biti određen broj Hrvata, Bošnjaci Hrvatima namjeste "svoje" Hrvate u parlamente, vlade i domove naroda. Tako, može se dogoditi da Bošnjaci preuzmu kompletno političko vodstvo i resurse u državi Bosni i Hercegovini. 

Iako je do izbora više od godinu dana, ovi izbori presudni su za Bosnu i Hercegovinu. Eventualno novo okupiranje hrvatskih funkcija značilo bi vjerojatni kraj ovoj krhkoj državici. 

U Republici Srpskoj situacija nije ništa bolja. I gore se petlja i radi svašta. Razlika je u tome što su u RS-u malo drugačiji iz izborni zakon i samo ustrojstvo ovog BiH entiteta. 

Inače, HDZ BiH je najjača stranka u bh Hrvata i do nedavno su bili na "ratnoj nozi" s HSP-om. Međutim, proradila je svijest o nužnosti okrupnjavanja hrvatskog političkog bića jer u suprotnom, Hrvatima nema spasa.

1505989686 - 21.09.2017 12:28:06