Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
POSJET

Plenković dolazi u Žepče, Tuzlu i Orašje

Uz premijera Plenkovića putovat će i državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas

Premijer Andrej Plenković u subotu će boraviti u Bosni i Hercegovini u kojoj će posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje i razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinancira hrvatska vlada, priopćeno je u petak iz vladine službe za odnose s javnošću. 

Plenković, uz kojeg će tijekom posjeta biti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, u Žepču će se sastati s načelnikom Općine Matom Zovkom, a zatim će posjetiti Katolički školski centar "Don Bosco". 

Premijer će u Tuzli obići gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sv. Franjo", za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i hrvatska vlada, a potom će posjetiti i školski "etno kutak" Katoličkog školskog centra, nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života tog grada.  

U Tuzli će posjetiti i generalni konzulat Hrvatske gdje će se sastati s generalnim konzulom Ivanom Bandićem, a potom putuje u Orašje gdje će nazočiti svečanom otvorenju "22. Dana hrvatskoga filma" čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Uz premijera Plenkovića putovat će i državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, priopćeno je iz vlade.

1505989328 - 21.09.2017 12:22:08