Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
U Bosni i Hercegovini

HDZ i HSP potpisali sporazum o suradnji u borbi za prava Hrvata

Sporazum o suradnji na svim razinama vlasti potpisali su čelnici HDZ-a Dragan Čović i HSP-a Stanko Primorac

Vodstva HDZ-a BiH i najveće pravaške stranke HSP-a BiH potpisali su u srijedu u Mostaru sporazum o suradnji na svim razinama, s objašnjenjem da je takav dogovor u interesu ostvarenja jednakopravnosti Hrvata.

Sporazum o suradnji u središnjici HDZ-a BIH su potpisali predsjednik te stranke Dragan Čović i čelnik HSP-a BiH Stanko Primorac.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH na sastanku su izaslanstva dviju stranaka ocijenila kako je potpisani sporazum o suradnji "od prevažnog značenja u ovom vremenu, te da će kroz suradnju na svim razinama doprinijeti u ostvarivanju ključnih političkih ciljeva, kao što su ustavne promjene, izmjene izbornog zakona, kao i konačno rješenje jednakopravnosti Hrvata u BiH".

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH. Stranačka izaslanstva izrazila su uvjerenje da je ovo potpisivanje početak dobre i uspješne suradnje koja vodi k ostvarenju pune jednakopravnosti hrvatskog naroda uz unaprijeđenje demokracije te gospodarskog, kulturnog i socijalnog napretka u Bosni i Hercegovini.

1505828292 - 19.09.2017 15:38:12