Home

hrvatski navijači,St.Etienne,neredi,prekid (photo: Fah)
Izvor slike: Fah
kažnjen huligan

Torcidašu doživotna zabrana odlaska na utakmice reprezentacije i HNL-a

M.M. iz Zadra moći će navijati jedino s udaljenosti veće od 500 metara od stadiona na kojem se igra utakmica

Navijač zadarske Torcide, 23-godišnji M.M., osuđen zbog huliganstva na nogometnom stadionu Geoffroy Guichard u francuskom Saint-Etienneu tijekom nogometne utakmice između reprezentacije Češke i Hrvatske 17. lipnja 2016., neće se više nikada moći približiti stadionu na kojem igra nogometna reprezentacije Republike Hrvatske i Hrvatska nogometna liga.

Moći će navijati jedino s udaljenosti veće od 500 metara od stadiona na kojem se igra utakmica.

Odluku o zabrani posjećivanja svih utakmica nogometne reprezentacije i HNL-a na način da se ne smije približiti mjestu odigravanja utakmice na razdaljinu manju od 500 metara donio je Županijski sud u Splitu, zbog čega je mladić odmah pušten iz zatvora u Zadru, u kojem se nalazio od 11. studenoga 2016. godine.

Iako desetomjesečna zatvorska kazna na koju je zbog nereda na francuskom stadionu osuđen na Općinskom sudu u Zadru 12. listopada 2016. nije postala pravomoćna, mladić je u zatvor u Zadru poslan prije pravomoćnosti presude - temeljem pravomoćnog rješenja Općinskog suda u Zadru od 11. studenoga 2016., piše Slobodna Dalmacija.

Tek nakon odluke splitskog suda o mjerama opreza, Županijski sud u Zadru obustavio je izdržavanje kazne zatvora na koju je 23-godišnjak osuđen zbog kaznenog djela počinjenog iz mržnje prema većem broju osoba uz uporabu oružja.

Nakon nereda na francuskom stadionu policija je 23-godišnjaka otkrila na snimkama nadzornih kamera na kojima se vidjelo da u rukama drži zapaljenu baklju koju je uspio unijeti na tribine. Tužiteljstvo je nakon njegova uhićenja sucu istrage Županijskog suda u Zadru predložilo određivanje istražnog zatvora “zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo”.

1498745573 - 29.06.2017 16:12:53