Home

 (photo: Epa )
Izvor slike: Epa
UEFA POKRENULA POSTUPAK

Stižu kazne moskovskom Spartaku i treneru Seville

Ruski navijači ispalili su raketu na teren koja je skoro pogodila glavnog suca, dok je argentinski trener napravio nesportski potez

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) otvorila je postupak protiv moskovskog Spartaka zbog bakljade njegovih navijača u Mariboru za vrijeme utakmice Lige prvaka.

Početkom drugog poluvremena ruski navijači su zapalili nekoliko baklji, a potom ispalili jednu raketu koja je na centru igrališta zamalo pogodila glavnog suca Deniza Aytekina. Srećom, za dlaku ga je promašila, inače se mogla dogoditi tragedija.

Utakmica je završila 1-1, a ruskom klubu sasvim sigurno slijedi kazna.

UEFA je pokrenula postupak i protiv trenera Seville Eduarda Berizza koji je isključen u 60. minuti utakmice protiv Liverpoola. Argentinski stručnjak je udaljen na tribinu jer je po drugi put na utakmici bacio loptu na teren i uzrokovao prekid. Prvi put mu je sudac progledao kroz prste, ali drugi put ga je isključio.

"Napravio sam nesportski potez. Bacio sam loptu, kako bi ukrao vrijeme i zaustavio domaćina," priznao je Berizzo nakon utakmice. Argentinski stručnjak će sigurno propustiti iduću utakmicu protiv Maribora, a možda ga Disciplinska komisija 'nagradi' i s većom kaznom.

 

1506327027 - 25.09.2017 10:10:27