Home

 (photo: Facebook)
Izvor slike: Facebook
Nogomet

SKANDAL U Švedskoj utakmica otkazana zbog namještanja

Igrač AIK-a obavijestio je svoj klub da je pozvan na razgovor na kojem mu je ponuđen veliki novčani iznos kako bi 'namjestio' susret

Švedska javnost je u šoku nakon što je tamošnji nogometni savez otkazao derbi između IFK Goteborga i AIK-a zbog navodnog pokušaja namještanja utakmice.

"Ovo je ozbiljan napad na švedski nogomet. Nikada, nikada nećemo dozvoliti da se tako nešto dogodi", kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza (SVFF) Hakan Sjostrand.

SVFF je otkazao utakmicu nakon dojave kako je jednom igraču AIK-a ponuđena znatna suma novca kako bi 'pomogao' da njegova momčad upiše poraz.

Neimenovani igrač AIK-a obavijestio je svoj klub kako je u srijedu pozvan na razgovor na kojem mu je ponuđen veliki novčani iznos kako bi "namjestio"' susret. AIK je o svemu obavijestio Savez koji je, u dogovoru s klubovima i policijom odgodio utakmicu.

"Glavno ishodište je da utakmice moraju biti sigurne i moraju se odlučivati na sportskim terenima. Prema informacijama koje posjedujemo ne možemo garantirati da će se utakmica između IFK-a i AIK-a odlučivati na travnjaku", poručili su iz SCFF-a. 

Švedski nogometni savez pokrenuo je istragu zajedno s policijom.

Nakon devet kola IFK Goteborg se nalazi na 11. mjestu ljestvice sa deset bodova, dok je AIK šesti sa četiri boda više.

 

1505841351 - 19.09.2017 19:15:51