Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Novi prvoligaš

Rudeš je u nogometnu elitu uveo školarac, a imaju i igrače s fakultetom

Nakon pete sezone u drugoligaškom društvu, Rudež je držao vrh ljestvice i izborio se za ulazak u elitni razred hrvatskog nogometa

Prije nekoliko dana Rudeš je napravio povijesni pothvat i izborio ulazak u Prvu HNL.

Junak odlučujuće nedjeljne pobjede od 1:0 u Solinu bio je 18-godišnji Matko Babić koji je gol vrijedan Prve lige zabio u 90. minuti.

"Da, srednjoškolac sam, idem u treću ekonomsku, maturant sam. Još nekoliko dana i škola je gotova, onda ću se moći potpuno posvetiti nogometu. Bilo mi je teško u ovoj mojoj prvoj seniorskoj sezoni usklađivati nogomet i školu, imam više od 500 opravdanih sati", izjavio je.

U Rudešu ima i fakultetski obrazovanih igrača. Leonard Mesarić bivši igrač Lokomotive i Dinama, magistar je pedagogije i informatologije.

"Nije bilo lako završiti fakultet i istodobno igrati nogomet, no tih sam godina bio u niželigašu pa sam se mogao više posvetiti fakultetu", rekao je, piše Večernji list.

NK Rudeš, klub osnovan 1957. u zapadnom dijelu Zagreba, imala je ambiciju ulaska u viši rang natjecanja.

Rudeš je prije osam sezona bio četvrtoligaš, boravio je dvije sezone u trećoj ligi, a nakon svoje pete sezone u drugoligaškom društvu držao je vrh ljestvice i izborio se za ulazak u elitni razred hrvatskog nogometa.

Inače, klub je dogovorio suradnju sa španjolskim prvoligašem Alavesom u sklopu koje će dobiti novac za ulazak u Prvu ligu, a zauzvrat postati filijala kluba iz Baskije.

 

 

1505841355 - 19.09.2017 19:15:55