Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
LOŠA TRANSFER POLITIKA

Prodajom pola momčadi, a ne porazom od Grka, Rijeka je izgubila LP

Prodajom Risovskog žrtvovan je i Vešović koji prisilno igra desnog beka ili čak lijevog beka, a tu se ne snalazi kao u ofenzivnoj ulozi

U uzvratnoj utakmici playoffa Lige prvaka Olympiacos je slavio s 1:0, odigrao koliko treba i bez previše stresa izbacio Rijeku.

Rijeka je imala dobru priliku Gorgona pri 0:0 i još po jednu Gavranovića i Mateija kod vodstva Grka. Eventualno da je povela bilo bi izgleda, ali čim je Marko Marin zabio, sve je praktički bilo gotovo. No ne zaboravimo da su i Grci imali nekoliko čistih šansi za gol.

Pogubnim se pokazala prodaja Andrijaševića i Ristovskog te nezadržavanje Romana Bezjaka, iako je njegov nedostatak najmanje bitan u cijeloj priči.

Umjesto da Mišković pojača ionako jaku momčad dobrim lijevim bekom (Zuta to nije), prodao je dva ključna igrača i oslabio momčad za barem 30 posto.

Rijeka je duplu krunu uzela iz dva razloga. Prvi je slabiji Dinamo koji nakon prodaje Pjace i Roga te pogrešnog slanja Fernandesa u Tursku nije doveo adekvatne zamjene. Drugi razlog je odlična selekcija Rijeke, dobro vodstvo Keka i naravno Andrijašević.

On je sam riješio barem desetak utakmica svojim golovima i ulascima iz drugog plana kojima odvlači obranu i otvara prostor Gavranoviću. Osim njega, Ristovski je “zaključao“ desnu stranu i uz to bio ofenzivno koristan, a s njim je “gazio“ i Vešović po desnom krilu.

Ali Andrijašević odlazi za 4.5 milijuna eura, od čega pola ide Dinamu, a Ristovski je prodan uoči Olympiacosa za samo tri milijuna eura od čega Spezia uzima također dio.

Osim toga, prodajom Ristovskog žrtvovan je i Vešović koji prisilno igra desnog beka ili čak lijevog beka, a tu se ne snalazi kao u ofenzivnoj ulozi.

Epilog svega ulazak je u Europsku ligu, umjesto Ligu prvaka. Da se ostvario plasman u Ligu prvaka, a vjerujem da se moglo da je momčad ostala na okupu, zaradio bi se golem novac.

Ovako je ostvaren samo minimalni cilj, ali ostaje dojam da se moglo više.


 

1506326854 - 25.09.2017 10:07:34