Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Stolni tenis

Paović i Lučić u polufinalu idu po medalju na Svjetskom prvenstvu

Na prvenstvu u Bratislavi nadmeće se 116 ekipa iz 34 zemlje koje se bore za 11 naslova u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji

Na prvom ekipnom Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom hrvatski reprezentativci već su osigurali medalje, a kakvog će one sjaja biti odlučit će natjecanja u glavnom gradu Slovačke u subotu i nedjelju.

Na prvenstvu u Bratislavi nadmeće se 116 ekipa iz 34 zemlje koje se bore za 11 naslova u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji.

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u prvom su kolu pobijedile Srpkinje Sanju Mijatovići Anu Prvulović s 2:0, da bi u drugom kolu kategorije tri s istim rezultatom savladale Tajland i time osigurale brončano odličje.

U razigravanju za prva tri mjesta  Mužinić i Dretar Karić poražene su od Italije sa 1:2 i izgubile su izglede da se natječu za najsjajnije odličje pa će danas u susretu s Turskom odlučiti kome će pripasti srebrno odličje.

Sandra Paović i Mirjana Lučić u kategoriji deset tjelesnog oštećenja pobijedile su u prvom kolu Izraelke Karnit Dor i Inbal Bechars s 2:1, da bi pobjedom nad Rumunjskom ušle u polufinale u kojem ih u subotu čeka reprezentacija Brazila.

U muškoj konkurenciji u kategoriji šest Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić u prvom kolu pobijedili su Grčkua sa 2:0, ali su u drugom kolu natjecanja u skupini poraženi do Španjolske sa 1:2 pa će danas za ulazak u polufinale igrati protiv Njemačke.

Porazom su otvorili natjecanje muška ekipa u sastavu Zoran Križanec i Tomislav Špalj od kojih su s 2:0 bili bolji stolnotenisači Tajpeha. 

1506319990 - 25.09.2017 08:13:10