Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
JUNAK POBJEDE

Junior Fernandes tajno je oružje Dinama i penicilin za Rijeku

Iako svi znamo da je dobar igrač, nitko nije očekivao da će ovako dominirati ligom

Vratio se na mala vrata iz Turske gdje je proveo polusezonu nakon sukoba s Ivajlom Petevom. Bugarski stručnjak nije imao razumijevanja za Fernandesovu nonšalanciju koju ponekada zna pokazivati.

Ali vrlo brzo iz Turske su počele pristizati vijesti o golovima i sjajnim igrama koje Čileanac prezentira. Turci su ga željeli zadržati, ali njegova godišnja plaća od 900 tisuća eura njima je bila preveliki financijski zalogaj pa se vratio u Dinamo.

Iako svi znamo da je dobar igrač, nitko nije očekivao da će ovako dominirati ligom. Još na pripremama bio je najbolji dinamovac, a isti trend nastavio je u HNL-u.

Njegova posljednja “žrtva“ je aktualni prvak Rijeka koju je doslovce sam razbio. Dva pogotka u prvom poluvremenu, par dobrih pokušaja i “ruganje“ s riječkim stoperima u nastavku zaslužuju najviše ocjene.

Naravno da Dinamo nakon isključenja Lecjaksa nije mogao igrati po željama u drugom poluvremenu pa je tako Fernandes bio usamljen u napadu i osuđen na borbu sa nekoliko braniča.

Što se same utakmice tiče, Dinamova pobjeda je zaslužena, jedanaesterac čist, a Matjaž Kek je pokazao da je gospodin i čestitao Dinamu.

Dijametralno su suprotne reakcije iz Splita i Rijeke nakon Dinamovih pobjeda, a sve u nekoliko dana. Dok iz Hajduka slušamo uobičajeno plakanje o sucima i njihovim navodnim greškama, iz Rijeke dolaze čestitke.

Mario Cvitanović pokazao je da ima trenersku žicu, doduše trebalo mu je neko vrijeme da skenira stanje u momčadi, ali nema spora da se u ove dvije utakmice vidi “trenerski rukopis“.

Kako smo i najavljivali, Rijeka je sada osjetila kako je to kada ti strani klubovi uzimaju igrače pa s pravom možemo reći da bez nekolicine najvažnijih igrača to nije ista momčad. A prijelazni rok još traje, spominje se možebitni odlazak Eleza i još neke druge glasine.

1503482130 - 23.08.2017 11:55:30