Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
'OPRAO' STOŽER HRVATSKE

Halilhodžić: Imaju li igrači uopće motiv i autoritet izbornika?

Bivši trener Dinama, kao izbornik odveo je Japan do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić iza sebe ima prilično uspješno razdoblje. Pod njegovim vodstvom Japan se nedavno plasirao na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, čime je nastavio nizati rezultate kao izbornik.

I dok će "njegov" Japan igrati na prvenstvu u Rusiji, Hrvatska se na tom putu muči.

"Pratim i ove kvalifikacije, nije mi jasno kako se igrači takve vrijednosti muče sa selekcijama koje joj nisu dorasle. Ne znam u čemu je problem, ne želim nikoga kritizirati, ipak nisam dovoljno 'unutra'. Ali, držim da je ova reprezentacija lakoćom trebala dohvatiti Rusiju, tamo opet biti jedan od najvećih favorita za naslov", rekao je.

Ipak, dodaje kako mu kod Hrvatske nešto nedostaje.

"Ne znam postoji li kod igrača autoritet izbornika, jesu li oni uopće dovoljno motivirani igrajući za reprezentaciju. Često čitam i prilično populističke rečenice hrvatskih nogometaša koji u svojim izjavama najčešće odlaze predaleko. Svi skupa trebaju smanjiti vokabular izvan terena, a povećati požrtvovnost na samom terenu. Hrvatska po meni može jako puno, kažem i dalje ih vidim kako jedne od favorita u Rusiji, ali svi se skupa trebaju potpuno posvetiti reprezentativnom uspjehu. I svakom sljedećem suparniku", izjavio je, piše Goal.

1506287354 - 24.09.2017 23:09:14