Home

 (photo: Screenshot )
Izvor slike: Screenshot
'Najopasniji čovjek'

ESPN: Evo zašto je Miočić najbolji teškaš u UFC povijesti

Stipe ima priliku ispisati stranice povijesti jer nikome do sada nije uspjelo tri puta obraniti naslov UFC prvaka

Stipe Miočić nedavno je obranio naslov UFC prvaka u Dallasu nakon što je u prvoj rundi nokautirao Juniora dos Santosa.

Stipe ima priliku ispisati stranice povijesti jer nikome do sada nije nije uspjelo tri puta obraniti naslov UFC prvaka.

Inače, Miočić je nokautom slavio čak 12 puta, a jedina dva borca od kojih je izgubio su Stefan Struve i baš Junior dos Santos kojem se osvetio za poraz iz prosinca 2014. godine.

Među onima koji se pitaju je li Stipe Miočić najbolji teškaš u UFC povijesti je i elitna sportska mreža ESPN, koja je oko te teme zatražila mišljenje svoja dva analitičara, MMA superzvijezda Chaela Sonnena i Gilberta Melendeza.

ESPN je tako u svom redovnom showu postavio pitanje je li Stipe čak i najbolji ikad. Voditelj je to prvo napomenuo, odnosno rekao je kako se čini da je hrvatski borac iz Clevelanda spreman porušiti mnoge rekorde i postati najveći. Na to se odmah osvrnuo Chael Sonnen.

“Ja sam prijatelj sa Stipom, no ovdje ću biti pošteni analitičar. Meni nije jasno što je toliko sjajno kod njega. Nije izuzetno brz, rad nogu mu također nije impresivan, nije ništa drugo nego dinamičan borac. Tu mislim nakon kako se kreće naprijed u 1-2 kombinacijama. Ima sjajnu bradu i odlično hrvanje, ali gotovo ga uopće ne koristi. Zašto je onda tako dobar? Zato što ide prema naprijed! Ima veliko samopouzdanje, ide ti u lice i ne odustaje. Bori se jednostavno i odrađuje posao. I ja sam svejedno iznenađen njegovim uspjehom", rekao je.

Gilbert Melendez pokušao je pronaći objašnjenje vrlo lake pobjede nad Dos Santosom, s kojim je prije dvije i pol godine odradio teških pet rundi, ali i prethodne dvije borbe:

“On jednostavno uzme sredinu kaveza i upravlja njome, zapovijeda. Sva tri protivnika je nokautirao u prvoj rundi, što je impresivno. Ono što je glavno kod njega je to što je on veliki radnik. Jedan je od najvećih radnika među borcima. Ako se dobro pripremaš, to dovodi do samopouzdanja, a to se ovdje dogodilo. I zbog toga je on toliko dobar", izjavio je, piše Figtsite.

 

1505841375 - 19.09.2017 19:16:15